Egyéb kategória

A ti szerepetek is kulcsfontosságú a környezetvédelemben, megmutatjuk, mit tehettek

Az Egyesült Nemzetek szerint az éghajlatváltozás korunk egyik legfontosabb kihívása és komoly stresszt jelent társadalmaink és a környezet számára. Fontos, hogy a fiatal generáció már napjainkban több munkát fektessen a környezetvédelembe. Az alábbi három irányvonal követésével ti is belevághattok.

vous - 2018.11.08.
A ti szerepetek is kulcsfontosságú a környezetvédelemben, megmutatjuk, mit tehettek

Az éghajlatváltozással járó időjárási viszonyoktól kezdve, a veszélyeztetett élelmiszertermelésen át a növekvő tengerszintekig, amelyek növelik a katasztrofális árvizek kockázatát, az éghajlatváltozás hatásai világméretűek és példátlan méretarányúak. A mai drasztikus fellépés nélkül a jövőben ezeknek a hatásoknak a megfékezése nehezebb és költséges lesz – írja a Huffingtonpost.

Az erőfeszítések és megállapodások ellenére azonban a szakértők azzal érvelnek, hogy a világ vezetői nem felkészültek a változó éghajlatú kockázatokra, és ugyanakkor nem tesznek eleget a globális katasztrófa leküzdéséhez. Igaz vagy sem, az éghajlatváltozás ma már minden országot érint a világ minden földrészén. A szemmel látható hatások megzavarják a nemzetgazdaságokat, és az élet minden területét érintik.

Tekintettel a környezeti veszélyre, több munkát kell belefektetni, különösen a fiatal generációnak, ha a világ valóban fontos számukra. A Huffingtonpost cikke három olyan stratégiai irányvonalat emel ki, melyekkel a világ bármely táján élő fiatalok megvédhetik otthonukat – a Földet.

Váltsatok zöldre

A környezetvédelem olyan innovatív megközelítéseket igényel, amelyek révén a fiatal generációt fel kell hatalmazni a megfelelő képességekkel a környezeti kihívások kezelésére és azon túl. A zöld szinonimája a környezetnek, a fenntarthatóságnak és az öko-barátságnak. A zöld gyakorlat magában foglalhatja a gyaloglást, kerékpározást, tömegközlekedést, újrahasznosítást és még sok mást.

Együttműködés másokkal (szervezetek létrehozása)

A gyors globális hatások miatt a fiataloknak továbbra is részt kell venniük a kormányközi klímaváltozási folyamatokban szerte a világon. A magánszektor szerepe az éghajlatváltozás elleni küzdelemben egyre fontosabbá válik – mondja a Climate Home. Ennek érdekében a több együttműködési erőfeszítés elengedhetetlen az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez, a lakosság körében a tudatosság terjesztése.

Környezetvédelmi politika

Nem vitatott, hogy a köz- és magánszféra partnerség hatékony módja a környezetvédelmi kihívások kezelésének. Mint ilyen, az ifjúsági szervezeteknek helyi, nemzeti és nemzetközi kormányzatokkal kell partnerséget kötniük az erőfeszítésekhez a környezeti katasztrófák csökkentése érdekében.

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek