Egyéb kategória

Így készülhettek fel egy környezetbarát karácsonyra

Ha környezettudatos életmódot folytattok, akkor az ünnepek alkalmával sem érdemes szünetet tartanotok. A karácsonyt is épp olyan könnyedén környezetbaráttá változtathatjátok, mint a hétköznapokat.

vous - 2018.11.07.
Így készülhettek fel egy környezetbarát karácsonyra

A karácsony a szeretteitekkel töltött közös időről, az ajándékozásról, a finom ételekről szól. És ezzel együtt sajnos az ünnepekkor még a szokásosnál is több műanyaghulladékot, és nem újrahasznosítható hulladékot termeltek. A HuffPost megmutatta, hogyan legyen zöld karácsonyotok.

  • Ha környezetbarát karácsonyt szeretnétek, először is válasszatok élő fenyőt: a dézsába ültetett élőfenyőt később kiültethetitek, tisztítja a levegőt, védi a vizet, és biztosítja a vadon élő állatok élőhelyeit.
  • Led-es égősorok: a Led-es izzók kevesebb energiát fogyasztanak, mint hagyományos társaik.
  • Ajándékok: az ajándékokat válasszátok ki körültekintően, a kevesebb, de hasznos ajándék többet ér.
  • Környezetbarát csomagolás: válasszatok újrahasznosítható csomagolóanyagokat, vagy használjátok fel újra a régebben kapott ajándéktáskákat.
  • Ünnepi fogások: az ünnepekkor is csak annyi ételt vásároljatok, amennyit megesztek, használjátok fel újra a megmaradt ételeket újabb fogásokhoz, és ami mégis megmarad, lehetőség szerint komposztáljátok.
  • Számítsátok ki az ökológiai lábnyomotokat: ez alapján tervezhetitek a jövő évet.
  • Töltsetek időt a szabadban: az ünnepek idején sem kell bekuckóznotok napokra, menjetek ki a friss levegőre, élvezzétek a természetet.

Forrás:
unsplash.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon