Egyéb kategória

Így készülhettek fel egy környezetbarát karácsonyra

Ha környezettudatos életmódot folytattok, akkor az ünnepek alkalmával sem érdemes szünetet tartanotok. A karácsonyt is épp olyan könnyedén környezetbaráttá változtathatjátok, mint a hétköznapokat.

vous - 2018.11.07.
Így készülhettek fel egy környezetbarát karácsonyra

A karácsony a szeretteitekkel töltött közös időről, az ajándékozásról, a finom ételekről szól. És ezzel együtt sajnos az ünnepekkor még a szokásosnál is több műanyaghulladékot, és nem újrahasznosítható hulladékot termeltek. A HuffPost megmutatta, hogyan legyen zöld karácsonyotok.

  • Ha környezetbarát karácsonyt szeretnétek, először is válasszatok élő fenyőt: a dézsába ültetett élőfenyőt később kiültethetitek, tisztítja a levegőt, védi a vizet, és biztosítja a vadon élő állatok élőhelyeit.
  • Led-es égősorok: a Led-es izzók kevesebb energiát fogyasztanak, mint hagyományos társaik.
  • Ajándékok: az ajándékokat válasszátok ki körültekintően, a kevesebb, de hasznos ajándék többet ér.
  • Környezetbarát csomagolás: válasszatok újrahasznosítható csomagolóanyagokat, vagy használjátok fel újra a régebben kapott ajándéktáskákat.
  • Ünnepi fogások: az ünnepekkor is csak annyi ételt vásároljatok, amennyit megesztek, használjátok fel újra a megmaradt ételeket újabb fogásokhoz, és ami mégis megmarad, lehetőség szerint komposztáljátok.
  • Számítsátok ki az ökológiai lábnyomotokat: ez alapján tervezhetitek a jövő évet.
  • Töltsetek időt a szabadban: az ünnepek idején sem kell bekuckóznotok napokra, menjetek ki a friss levegőre, élvezzétek a természetet.

Forrás:
unsplash.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.