Egyéb kategória

Védjétek a méheket, mert túlélésük a kulcsa az emberi faj fennmaradásának!

„Ha a méhek eltűnnének a Föld színéről, az emberek csak négy évig maradnának életben” – sokan Einsteinnek tulajdonítják ezt a kijelentést, de bárki is nyilatkozta, igaza lehet. Gondoltátok volna, hogy ezek a kis beporzó rovarok jelenthetik az emberiség jövőjét? Pedig bizony a méhek jelentik az összekötő kapcsot a különböző ökoszisztémákon belül. Védelmük érdekében ti is sokat tehettek!

vous - 2018.11.03.
Védjétek a méheket, mert túlélésük a kulcsa az emberi faj fennmaradásának!

Becslések szerint az Egyesült Államokban múlt évben eltűnt a méhcsaládok 30,7 százaléka, köszönhetően a Colony Collapse Disorder (CCD) nevű titokzatos jelenségnek. A peszticidek használata, az éghajlatváltozás és a nagyüzemi ipari mezőgazdaság valóban hozzájárulnak a méhek leépüléséhez. Ezeknek a beporzó rovaroknak a kihalása katasztrófához vezethet.

– Ha a méhek eltűnnének, az egész mezőgazdasági ágazat számára mérhető és nagy veszteség lenne – nyilatkozta E.O. Wilson, legendás biológus a Mind Bodygreen oldalán.

A monetáris veszteség mellett a méhek csökkenése azt jelzi, hogy az éghajlatunk rosszabbra változik. Ahhoz képest, hogy 6000 fajta méh létezik, leveset tudunk róluk. Ezért a méhek legmagasabb populációival rendelkező területek feltérképezése segít a természetvédőknek eldönteni, hogyan lehet a leghatékonyabban megmenteni őket.

A méhek talán az egyik legfontosabb faj, mivel ezek az ökoszisztémákon belüli összekötő kapcsot jelentik.

Sok mindent tehettek ti magatok is a méhek védelmében!

Támogassátok a helyi méhészeteket, vásároljatok biotermékeket, vagy helyi gazdaság termékeit. Ha mindannyian egy kis lépést tesztek, és ösztönöztök erre másokat is, már hatással lehettek a biológiai sokféleségre, és a méhek túlélésére.

Forrás:
Youtube / Kurzgesagt
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.