Egyéb kategória

Védjétek a méheket, mert túlélésük a kulcsa az emberi faj fennmaradásának!

„Ha a méhek eltűnnének a Föld színéről, az emberek csak négy évig maradnának életben” – sokan Einsteinnek tulajdonítják ezt a kijelentést, de bárki is nyilatkozta, igaza lehet. Gondoltátok volna, hogy ezek a kis beporzó rovarok jelenthetik az emberiség jövőjét? Pedig bizony a méhek jelentik az összekötő kapcsot a különböző ökoszisztémákon belül. Védelmük érdekében ti is sokat tehettek!

vous - 2018.11.03.
Védjétek a méheket, mert túlélésük a kulcsa az emberi faj fennmaradásának!

Becslések szerint az Egyesült Államokban múlt évben eltűnt a méhcsaládok 30,7 százaléka, köszönhetően a Colony Collapse Disorder (CCD) nevű titokzatos jelenségnek. A peszticidek használata, az éghajlatváltozás és a nagyüzemi ipari mezőgazdaság valóban hozzájárulnak a méhek leépüléséhez. Ezeknek a beporzó rovaroknak a kihalása katasztrófához vezethet.

– Ha a méhek eltűnnének, az egész mezőgazdasági ágazat számára mérhető és nagy veszteség lenne – nyilatkozta E.O. Wilson, legendás biológus a Mind Bodygreen oldalán.

A monetáris veszteség mellett a méhek csökkenése azt jelzi, hogy az éghajlatunk rosszabbra változik. Ahhoz képest, hogy 6000 fajta méh létezik, leveset tudunk róluk. Ezért a méhek legmagasabb populációival rendelkező területek feltérképezése segít a természetvédőknek eldönteni, hogyan lehet a leghatékonyabban megmenteni őket.

A méhek talán az egyik legfontosabb faj, mivel ezek az ökoszisztémákon belüli összekötő kapcsot jelentik.

Sok mindent tehettek ti magatok is a méhek védelmében!

Támogassátok a helyi méhészeteket, vásároljatok biotermékeket, vagy helyi gazdaság termékeit. Ha mindannyian egy kis lépést tesztek, és ösztönöztök erre másokat is, már hatással lehettek a biológiai sokféleségre, és a méhek túlélésére.

Forrás:
Youtube / Kurzgesagt
Ajánlott cikkek