Egyéb kategória

Így használjátok fel a sokoldalú teafaolajat

A teafaolaj egy sokoldalú, titkos fegyver lehet a házi patikátokban, ugyanis antibakteriális, gombaellenes és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Itt van minden, amit tudnotok kell, hogy ezt a csoda olajat a lehető legteljesebb mértékben használhassátok.

vous - 2018.11.03.
Így használjátok fel a sokoldalú teafaolajat

A Mind Bodygreen szerzője összegyűjtötte nektek, mire is érdemes használnotok a teafaolajat.

  • Megfázásra

A természet egyik legkiválóbb antibiotikumát, a teafaolajat leginkább a baktériumölő képességeiről ismerhetitek. Cseppentsetek egy-két csepp olajat egy meleg nedves törölközőre, és lélegezzétek be. Ez segít kezelni az enyhe megfázásokat, köhögéseket és fogfájásokat.

  • Korpa ellen

Ma már sok sampon tartalmaz teafaolajat, ami kiváló a korpa ellen, de elkészíthetitek a saját hajápoló szereteket is. Keverjetek össze 1 evőkanál szódabikarbónát, 1 csésze vizet és 5 vagy 6 csepp teafaolajat.

  • Pattanások ellen

Keverjetek egy kis teafaolajat argánolajba, vagy jojobaolajba a pattanások ellen.

  • Körömfertőzés kezelésére

Szintén használjatok a teafaolajhoz valamilyen hordozó olajat (argánolaj, jojoba, kókuszolaj, stb.)

  • Takarításhoz

Keverjetek össze 4-5 csepp teafaolajat 2 pohár vízzel egy szórófejes palackban. Használjátok a háztartási felületek, például a munkalapok és a padlók tisztításához.

  • Fertőtlenítésre

A fentihez hasonló permetet készítsetek, csak duplázzátok meg az adagot. Használjátok a fürdőszoba, mosdó, vagy akár a cipők talpának fertőtlenítéséhez.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
Otthon
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
vous - 2023.05.22.
Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban: