Egyéb kategória

Elvált nők vallanak arról, mit csináltak volna másként

Az idő távlatából gyakran sokkal jobban látjuk, mit rontottunk el vagy mit csinálnánk másként, ha újrakezdhetnénk. Ugyanakkor néha mások tapasztalataiból is sokat tanulhatunk.

vous - 2018.10.27.
Elvált nők vallanak arról, mit csináltak volna másként

Számtalan oka lehet annak, hogy egy kapcsolat vagy egy házasság véget ér. Előfordul, hogy nem sikerül megoldanunk a problémákat, hogy nem kommunikálunk világosan, a szőnyeg alá söpörjük a dolgokat, de az is megtörténik, hogy a kapcsolat kimerül, illetve egyik vagy mindkét ember olyan sokat változik, hogy végül eltávolodnak egymástól. Bárhogy is legyen, minden vég egyben egy új kezdet is, amelybe újult erővel foghatunk, miután levontuk a szükséges következtetéseket.

„Segítséget kellett volna kérnem, amikor szükségem volt rá”

„Egyetlen dolgot bántam meg, azt, hogy nem szóltam, amikor túlterhelve éreztem magam és segítségre volt szükségem. Hagytam, hogy a társadalmi elvárások és a nyomás teljesen rám telepedjen. Azt gondoltam, hogy szuper anyának és feleségnek kell lennem, minden szempontból tökéletesnek. Mindent magam akartam csinálni, így hamar kiégtem. Azért vetettem véget a házasságnak, mert ez tűnt az egyetlen menekülési módnak abból a stresszes életből, amit kreáltam. Visszanézve egyetlen dolgot kellett volna tennem: azt mondanom az exférjemnek, hogy segítségre van szükségem. Ha kommunikáltam volna az érzéseimet, jobb esélyünk lett volna a házaséletre” – írja a blogger, Valencia Morton.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.