Egyéb kategória

Tegyétek le a telefont – így térhettek át könnyedén az offline szabadnapokra

Nem kell ahhoz szakembernek lenni, hogy megállapíthassuk: a mobiltelefonunk nélkül már nem megyünk sehova, az alkalmazások és az állandó online lét behálózta az életünket. Mindenről kapunk értesítést, és a megszokott pittyenést hallva máris nyúlunk a készülék után, akár mi kaptunk üzenetet, akár a mellettünk ülő. Pörgetjük az oldalakat, posztolunk a közösségi oldalakra, éljük a saját virtuális életünket.

vous - 2018.10.26.
Tegyétek le a telefont – így térhettek át könnyedén az offline szabadnapokra

Ehhez azonban már a szakembereknek is van néhány szavuk – tudniillik nem feltétlenül egészséges éjjel-nappal a telefon képernyőjét bújni, sőt! Többek között a mentális egészségünk érdekében is fontos, hogy olykor tartsunk egy kis szünetet – ez nem megy mindig könnyen. Íme ehhez egy kis segítség: így térhetünk át könnyedén az offline szabadnapokra.

Töröljünk ki alkalmazásokat

Nem kell az összes applikációtól megszabadulnunk, de például feltétlenül szükségünk van annyi játékra és mindenféle másra, ami valójában csak az időnket rabolja? Töröljük ki a fölösleges alkalmazásokat és csak azokat hagyjuk meg, amiknek valóban van hasznuk a mindennapjaink szempontjából és amelyiket valóban használjuk is.

Legyen állandó helye a készüléknek

A legjobb, ha eltesszük egy dobozba, hogy ne legyen látható helyen, így ha szétnézünk a szobában, nem látjuk, nem nyúlunk azonnal érte, hanem nagyobb esély van arra, hogy inkább például egy könyv akad a kezünkbe.

Folytassátok tovább a cikket!

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!