Egyéb kategória

Ezért káros a körömlakk!

Mi nők mindig szeretünk csinosak lenni, szeretjük, ha tökéletes a frizuránk, a sminkünk, és természetesen a körmünk. A körömlakk alapvető kellék egy nőnek, ám jobb, ha tisztában vagyunk vele, hogy a benne lévő anyagok nem minden esetben veszélytelenek…

vous - 2020.10.04.
Ezért káros a körömlakk!

Az köztudott, hogy a körömlakkok nem egy olyan kémiai összetevőt tartalmaznak, amelynek nincsenek jó hatással az emberi szervezetre, néhány fajtájuk ráadásul kifejezetten káros, amelyek azonnali mellékhatásokat és hosszútávú következményeket is okozhatnak!

Objektum doboz

Toluol

A toluol az egyik legveszélyesebb összetevője a körömlakknak, amely az erős és tartós színért, valamint az egyenletes eloszláért felel. Ez az anyag azért veszélyes, mert hosszútávon károsíthatja az idegrendszert, ráadásul rendellenességet okozhat a reproduktív szervek működésében is.

Formaldehid

A formaldehid egy színtelen gáz, amely, mint kötőanyag játszik fontos szerepet a körömlakkok összetevőiben. Szemirritációt okozhat, de fulladást és asztmás tüneteket is generálhat.

Dibutil-ftalát

A dibutil-ftalát, vagyis más néven DBP, a körömlakk ragyogását és rugalmasságát biztosítja, azonban felboríthatja az endokrin rendszer egyensúlyát és termékenységi problémák is kialakulhatnak miatt, ezen felül pedig még a légutakra is káros lehet.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.