Egyéb kategória

Kakaós piskóta az ősz jegyében, körtével és gyömbérrel

A szaftos, lédús, zamatos körtéknek most van az igazi szezonja, és bár rokona, az alma többnyire maga mögé utasítja népszerűségben, ne hanyagoljuk ezt a szuper gyümölcsöt sem! Sokféle módon használható, illatos kakaós-gyömbéres piskótában sütve például pazar és nagyon mutatós.

vous - 2018.10.24.
Kakaós piskóta az ősz jegyében, körtével és gyömbérrel

A körte méltatlanul mellőzött gyümölcsünk, pedig ha sikerül elcsípnünk, amikor épp puhára érik, akkor a legfinomabb csemege, amit nemcsak magában érdemes ennünk, hanem sütve is isteni, remekül feldobja a salátákat, és persze sütibe téve is fantasztikus.

Mivel a körte a csokival és a gyömbérrel is nagyon jól harmonizál, most ezek kombinációjával készült egy kis tejszínnel gazdagított piskóta. A különlegessége, hogy a körte egészben került bele, amitől nagyon csinos, egyszemélyes szuflétálkákban sütve tökéletes vendégárónak, de ha nincs ilyenünk, sima pitetálban is süthetjük, úgy is nagyon mutatós és finom lesz.

Körtés-kakaós piskóta

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 púpozott evőkanál kakaópor
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • csipet só
  • diónyi vaj a formák kikenéséhez
  • 6 kisebb körte

Az elkészítését ITT tudjátok megnézni.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek