Egy jó piskótatekerccsel sosem lehet melléfogni, főleg akkor, ha csokis! Ez a változat ráadásul liszt nélkül készül, étkezési keményítő és kakaópor kerül bele helyette, puha, könnyű és intenzíven csokis ízű, amit egy kis kávé tesz még izgalmasabbá, benne pedig kókuszos mascarponekrém lapul.
A piskótatekercs mindig házias hangulatot áraszt, mutatós és tulajdonképpen nagyon egyszerű, a feltekerése sem ördöngösség, ha kellően puha és könnyű piskótát készítünk. A titka csak annyi, hogy jól felverjük a tojássárgát és a fehérjét is, majd finoman forgassuk bele a száraz alapanyagokat, illetve semmiképpen se süssük túl a tésztát. Mivel viszonylag vékony, ezért 10 perc 200 fokon tökéletesen elég neki!
Csokis piskótatekercs liszt nélkül kókuszos mascarponekrémmel
Hozzávalók:
A piskótához:
4 tojás
10 dkg cukor
5 dkg étkezési keményítő
6 dkg kakaópor
1 evőkanál instant kávé
1 teáskanál vanília-kivonat
1 teáskanál sütőpor
csipet só
A töltelékhez:
25 dkg mascarpone
15 dkg sűrített tej
10 dkg kókuszreszelék
2-3 evőkanál pikáns lekvár – opcionális