Egyéb kategória

Török kenyér foszlósan, ropogós magokkal – házilag

Aki szokott olykor török étteremben enni, biztosan ismeri a jellegzetes köralakú, rácsos mintájú kenyerüket, ami foszlós, illatos, könnyű, a tetejét leggyakrabban szezám vagy mák pettyezi, és persze nem csak dekorként szolgál, hanem isteni pörkölt ízt és ropogósságot is ad ennek az isteni péksüteménynek. Frissen a legfinomabb, így érdemes otthon elkészíteni!

vous - 2018.10.18.
Török kenyér foszlósan, ropogós magokkal – házilag
európa kenyerei infografika

Infografika – 10 európai kenyérfajta, amit ismernetek kell!

Van a fehér kenyér. A félbarna. Van félkilós, negyedkilós, burgonyás, paraszt, vitaminokkal dúsított. Ja, igen. Magvas. Meg rozs. Ha többet ismertek, akkor sem biztos, hogy ettetek már. Pedig kenyerekből ezer és ezer változat létezik csak Európában. Most a legismertebb alapkenyereket gyűjtöttem össze, amelyekkel kontinensünk fővárosaiban is találkozhattok, de akár ti is megsüthetitek őket. Mondjuk ma. Folytatás >>>

Ez a fajta török kenyér a legjobb saláták, mártogatósok, kencék vagy szaftos fogások mellé, mert olyan, mintha direkt arra találták volna ki, hogy tépkedjük és tunkoljunk vele, mutatós, laza, partira is tökéletes. A tésztája nagyon egyszerű kelt tészta, amit egy kis olívaolaj tesz ruganyossá, és laposságának köszönhetően gyorsan megsül, igaz, a kelesztést nem érdemes elspórolni.

A magos kenyérkék megformázása sem túl bonyolult, igaz, kell hozzá egy kis rutin, de nem történik semmi, ha elsőre nem sikerül.

Nyugodtan összegombócolhatjuk, majd próbálkozhatunk újra – egyszerűen csak lisztezett ujjbegyekkel sűrűn le kell nyomkodnunk a tésztát, hogy a jellegzetes mintát – kívül a kört, belül a rácsot – megkapjuk, és akkor is finom lesz, ha elsőre egy kicsit rusztikusabbra sikerül.

A török kenyér receptjéért kattintsatok ide >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!