Egyéb kategória

Hogyan előzhetitek meg a hajhullást?

Ősszel új körülményeknek van kitéve a hajatok is, ami árthat az egészségének. De létezik megoldás arra is, ha a szokásosnál jobban hullik a hajatok. Ez a módszer ráadásul egyszerűen, otthon is alkalmazható.

vous - 2018.10.13.
Hogyan előzhetitek meg a hajhullást?

Egy általános meggyőződés szerint naponta 100 hajszál elvesztése teljesen normális. De mi történik akkor, ha többet veszítetek a hajatokból, mint bármikor máskor?

A hajhullás a genetikának, az életstílusnak, a táplálkozásnak, a betegségeknek, a hormonváltásoknak és az érzelmi stressznek, sok esetben pedig ezen tényezők kombinációjának köszönhető – írja a Mind Bodygreen.  

De ne essetek pánikba!

Általában a nők és a férfiak hajhullás kezelésének átfogó kezelése van, beleértve a támogató étrendet, a megfelelő kiegészítőket, a stressz kezelést, és az egészséges hajápolási termékek használatát. A haj egészsége folyamatosan változó, kezelése egyensúlyt, kitartást és türelmet igényel.

Próbáljátok ki ezt az otthoni olajos hajpakolást:

Hozzávalók:

  • Fél csésze jojoba olaj
  • 30 csepp rozmaring illóolaj
  • 20 csepp borsmenta illóolaj
  • 15 csepp muskátli illóolaj.

Keverjétek jól össze a hozzávalókat, a keverékből masszírozzatok a fejbőrötökbe, hagyjátok 15-30 percig hatni. A kezelést ismételjétek meg háromszor egy héten. Az olajból adhattok néhány cseppet a hajápolási termékeitekhez, kondicionálótokhoz is.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.