Egyéb kategória

Mit tehettek, ha folyton beszakad a körömágyatok?

A beszakadt köröm szörnyű érzés, és nem is szép látvány, viszont, ha a körmötöket körülvevő körömágy bőre sérül meg folyton, az sem túl szerencsés. Ez utóbbi probléma amellett, hogy esztétikailag rontja a körmötök kinézetét, még fájdalmas is. Lássuk, mi okozza, és mi a megoldás rá?

vous - 2018.10.12.
Mit tehettek, ha folyton beszakad a körömágyatok?

Körömágybőr-beszakadásról akkor beszélünk, amikor a körmötöket körülvevő bőr sérül meg, szakad be. A Women’s Health bőrgyógyász szakértője szerint ez nemcsak esztétikai probléma, a körömágy beszakadásával a baktériumok, fertőzések is könnyebben bejuthatnak a körmötök alá, mert nincs, ami megvédje a körmötöket a kórokozóktól.

Mi okozhatja a problémát?

  • Extrém száraz bőr
  • Túl gyakran vágjátok a körmötöket, és körömvágáskor a körmöt körülvevő bőrt is megsértitek.
  • Túl gyakori kézmosás
  • Protein hiány.

Mit tehettek ellene?

Először is ne vágjátok, és ne is rágjátok a körömágyatokat. A sérült részt alkoholozzátok le, vágjátok le egy tiszta bőrvágó ollóval, majd krémezzétek be. Hagyjátok gyógyulni, ne piszkáljátok tovább!

Megelőzés

Próbáljátok ki a körömágy-védő olajokat, kézkrémeket, és hidratáljátok rendszeresen a kezeteket, így megelőzhető a baj.

Forrás:
Vogue
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.