Kívül ropogós, belül puha, könnyű a tésztája és a legegyszerűbb fánkféle a churros, amit a spanyolok tettek világhírűvé, de régi magyar változat is létezik tolófánk néven. Nem kell dagasztani, keleszteni, gyerekjáték elkészíteni, leszámítva a forró olajban sütést, mert azt azért ne bízzuk gyerekre, de amúgy tényleg pofonegyszerű!
Ha van kényeztető és igazán függést okozó desszert, akkor a churros az: a csokiszószba mártogatott pillekönnyű, levegős fánkrudacskák mindenkit lenyűgöznek, pedig nagyon egyszerű és gyors finomság, ráadásul a legegyszerűbb alapanyagokkal készül.
Kívül ropog, belül levegős, csokiszószba mártogatva az igazi, amit megbolondíthatunk egy kis narancshéjjal, nagyon megéri, mert így még finomabb, ha lehet még egyáltalán fokozni…
A desszerteknél általában nagyon fontos a pontos arány, ami sokszor elég nagy szívás, mert a méricskélés sokszor macerássá teszik a készítést, de ennél a zseniális fánknál bögrével is simán kimérhető minden, a lényeg, hogy ugyanazt a 2,5 dl-es bögrét használjuk, így tényleg rém egyszerű és gyor, viszont ellenállhatatlanul finom a végeredmény!
Ropogós churros narancsos csokiszósszal recept >>>