Egyéb kategória

4 hiba, amit a sminklemosásnál a nők többsége elkövet – Ti is!

A sminklemosás egy VOUS-lánynak pont olyan rutin, mint a fogmosás vagy a tükörbe mosolygás reggelente, hogy bármi is lesz aznap, pozitívan állunk hozzá, és kihozzuk belőle a legtöbbet. A sminklemosás pont az a dolog, amit nem gondolunk túl, pedig... pedig vannak, akik szerint kellene. Legalábbis addig érdemes többet foglalkozni vele, amíg el nem sajátítjuk az új rutinokat.

vous - 2020.10.13.
4 hiba, amit a sminklemosásnál a nők többsége elkövet – Ti is!

A legtöbben ugyanis nem mossuk le jól a sminkünket – igen, lehet, hogy ti is köztük vagytok. Nézzük hát, milyen hibákat követnek el a leggyakrabban.

1. Csak a víz? Inkább ne!

Sokaknak érzékeny a bőrük. Annyira, hogy nem bíznak egyetlen sminklemosó készítményben sem, ezért rendszeresen csak vízzel öblítik le az arcukat. Azt mondják, csak abban bíznak. Pedig ez nem elég, főleg, ha sminkeltek.

Ha sminklemosót választotok, mindig nézzétek meg, milyen bőrtípusnak készült. Ráadásul ezek a készítmények a víznél sokkal jobban eltávolítják a szempillaspirál, az alapozó, a púder vagy a rúzs nyomait. Ma már számtalan magyar temék közül is választhattok. Ezek a mi kedvenceink:

Objektum doboz

Objektum doboz

2. Dörzsölni? Tilos!

Este már mindenki fáradt, nagyon nincs kedve a fürdőszobában pepecselni. Akik sietnek, gyakran elfeledkeznek magukról, és dörzsölni kezdik az arcbőrt. Ne tegyétek! Főleg ne a szem körüli vékony és érzékeny területre érvényes ez a tiltás. Teljesen felesleges pénzt költenetek ránctalanító termékekre, ha közben ilyet műveltek.

A mosható korongokat vagy négyzeteket itassátok át a sminklemosóval, majd húsz másodpercig tartsátok a szemeiteken. Ha ezzel megvagytok, finoman húzzátok át a szemhéjon és a szem alatti területen a pamutdarabot. Mindig fentről lefelé dolgozzatok, így óvjátok a szempilláitokat is.

3. Csak ennyi? Dehogyis!

Az esti arcápolási rutin nemcsak egy lépésből áll, hanem a smink és a szennyeződések eltávolítása mellett óriási jelentősége van a tonizálásnak és a hidratálásnak is. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen 5-10 perces esti rutin előkészíti a pihenést, ráhangolódhattok közben arra, hogy hamarosan az alvásé a főszerep.

4. Kihagyni? Soha!

Sokszor a fáradtság nagy úr, és nincs kedvünk az egészet végigcsinálni… vagy nem vagyunk olyan alaposak… Pedig akkor lesz igazán hálás a bőrünk, ha mindennap teszünk érte valamit.

És ez az 5-10 perc esténként azért nem olyan vészes… nem igaz?

Ajánlott cikkek