Egyéb kategória

Gondoltátok volna? Az, hogy hogyan sétáltok, sok mindent elárul rólatok

Az emberek általában nem egyforma tempóban és stílusban sétálnak. De tudtátok, hogy a különböző nemzetiségekhez tartozó egyének járási stílusából például számtalan közös személyiségi vonás megállapítható?

vous - 2018.10.07.
Gondoltátok volna? Az, hogy hogyan sétáltok, sok mindent elárul rólatok

A járás, sétálás automatikus tevékenység, nem fordítotok különösebb figyelmet arra, hogy teszitek egyik lábatokat a másik után. Talán csak akkor érzékelhetitek, mennyire összetett dolog is ez valójában, amikor egy sérülés, betegség kapcsán nehézséget okoz a járás.

A kutatók annak érdekében, hogy megértsék, hogyan tükrözi a személyiséget a sétálás stílusa, több mint 1700 embert tanulmányoztak boltokban, bevásárlóközpontokban, látnivalók környékén, és a múltbeli tanulmányok alapján a különböző nemzeteket kielemezték a járásuk alapján.

A kutatás eredményeiről a Mind Bodygreen is beszámolt. A megfigyelések alapján azt állapították meg, hogy az emberek járása tükrözi a kultúrájuk és identitásuk különböző aspektusait.

Akár egyedül sétáltok, akár egy másik személlyel, az befolyásolja a sebességet és a stílust.

A különböző nemzetek tagjai más-más tempóban és stílusban járnak, ha egyedül sétálnak, ha csoportban, vagy ha kisgyerekkel együtt. A kultúra mellett befolyásoló tényező tehát az együtt sétálók száma, valamint az életkor is.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.