Test

Meglepő érvek a sportolás mellett

Új életet kezdenél, de mégsem tudod rávenni magadat a sportra? Meggyőző érvek sorát hozzuk fel arról, miért kezdj mégis rendszeresen mozogni.

vous - 2018.09.20.
Meglepő érvek a sportolás mellett

Az ősz sok új látogatót hoz a konditermekbe. A Margitszigeten is átveszik az uralmat a futók, a bringó hintós turisták ilyenkor már pokrócba burkolózva kávézgatnak a korzón.. De akik most sem szánják rá magukat a testmozgásra, sorolják kifogásokat, hogy elromlott a mosógépük, megbetegedett a kiskutyájuk, az uszoda bezárt, és egyébként is túl sok feladatuk van. Rövid távú kihívásaink elhalmoznak bennünket, és nem látjuk tőlük az erdőt – vagyis a hosszabb távú célunkat. Igen, a jelen leigázza a jövőnket.

Kifogás pedig mindig van, hogy miért ne tegyük meg azokat a lépéseket, amelyek a jobb testi és lelki jövőnket szolgálhatnák.

A legnagyobb mellélövés: “Mert ez közismert és mindenkire vonatkozik, de rám nem.”

Az életmódváltás motivációi az alábbiak lehetnek:

  • fittség növelése;
  • fogyókúra;
  • egészséges életmód kialakítása;
  • betegségek megelőzése;
  • kialakult betegség után, a szövődmények megelőzése;
  • munkaképesség javítása.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatást ITT találjátok!

Forrás:
Sport4you
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!