Egyéb kategória

Tudtátok, hogy a hialuronsav a rugalmas bőr megőrzése mellett mennyi mindenért felelős?

A hialuronsav egy természetes nagy molekulájú szénhidrát, amely az összes szövetben megtalálható. Hasznos az ízületeitekhez, a bőrötök egészségéhez. De miért is olyan nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára?

vous - 2018.09.02.
Tudtátok, hogy a hialuronsav a rugalmas bőr megőrzése mellett mennyi mindenért felelős?

A hialuronsav több mint egy bőrápolási trend, ez egy természetes módon előforduló molekula a szervezetben, amely segít a hidratálás és a gyógyulás folyamatát. A hialuronsav felelős a hidratált és rugalmas bőr megőrzéséért, egyúttal kulcsfontosságú az ízületek és a szem egészségéhez.

A hialuronsav szervezetetekben betöltött fontos szerepéről írt a Mind Bodygreen.

Habár a hialuronsav testetek egészében megtalálható, a legnagyobb részben a bőrötökben van jelen. Az oka, hogy fiatalabb korban a bőrötök rugalmasabb és hajlékonyabb, a bőr magas víztartalmában rejlik. A hialuronsav egyedülálló vízmegkötő és vízvisszatartó tulajdonságú, a legfontosabb molekula, amely felelős a bőr természetes hidratáltságáért.

Mire jó még a hialuronsav?

A hialuronsav segíti a gyógyulás folyamatát is. Amikor megsérültök, a szervezetetek több hialuronsavat termel, mely jótékony hatású a szöveti sérülések esetében, és a sebgyógyulás során.

Mivel pótolható a hiánya?

Az évek során a szervezet egyre kevesebb hialuronsavat termel, amelyet szükséges pótolni. Jó hír azonban, hogy könnyen pótolható a különböző hialuronsav tartalmú szérumok, krémek, arcmaszkok által.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.