Egyéb kategória

Öt tévhit a lapos hasról

Mindenki szeretne kockás vagy éppen lapos hasat, és sokan hajlandók is lépéseket tenni ennek érdekében. A témához kapcsolódó, széles körben elterjedt tévhiteken azonban jó lenne változtatni. Erre teszünk most kísérletet.

vous - 2018.08.22.
Öt tévhit a lapos hasról

1. Sokan azt gondolják, hogy csak a számolatlanul végzett felülések vezetnek lapos hashoz. 

Pedig tulajdonképpen mindenkinek vannak hasizmai, csak rejtve maradhatnak a has zsírpárnái alatt. A kulcs tehát nem a további hasizomgyakorlatokban van, hanem a zsírégetésben. Erre pedig a ciklikus sportágak (úszás, futás, kerékpározás) a legalkalmasabbak.

2. Hallunk néha olyat is, hogy csak az éhezés vezet súlycsökkenéshez és lapos 
hashoz. 

Az éhezés nemcsak hatástalan, de veszélyes is. A kalóriabevitel drasztikus csökkentése ugyanis vezethet gyors eredményhez, de meg kell érteni, hogy az emberi test egy komplex egység. Önmagunk éheztetése felborítja a metabolizmust és lelassítja a folyamatot. Éhezés helyett megfelelő tápértékű és ásványi anyagokban, vitaminokban is gazdag ételeket kell enni, naponta többször. A kevesebb evés célravezető, de az éhezés semmiképp sem.

Nézzétek meg a többi tévhitet is!

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.