Egyéb kategória

Hogy van ennek a pocakos pasinak ilyen jó nője?

Kövér disznó vagy nagy maci sétál a csinos nő mellett? Felszínesség, egészségtelenség, szerelem, butaság – és még sorolhatnám, milyen kommenteket váltott ki egy vékony lány és duci párja közös képe, amit a VOUS és a NORIE Team Facebook-oldalán is megosztottunk. Sokakat megmozgatott a téma vagy azért, mert érintettek, vagy azért, mert egyenesen felháborítónak tartották a kérdést is: ki tolerálja jobban a sörhasat? De kezdjük az elején!
vous - 2015.09.09.
Hogy van ennek a pocakos pasinak ilyen jó nője?

A testalkat kialakulása számtalan tényezőtől függ: genetika, izmok vagy csontozat felépítése, testmozgás, valamint a táplálkozás. Mégis megfogalmazódott bennem: miért létezhet a sztereotípia, mely szerint a nők elfogadóbbak a sörhassal, mint fordítva? Megosztottunk hát egy fotót a VOUS és a NORIE Team (Jónő Team) Facebook-oldalán is.

„Mi van, ha a férfi öt évvel ezelőtt nem így nézett ki, de egy betegség miatt ilyen lett? Vagy ha régen testépítő volt, de időközben más dolgok lettek fontosak, és az évek alatt beszedett bogyók visszavágtak az edzés befejezése után?” – szólt az egyik komment.

Az evészavarok bárkinél kialakulhatnak nemtől, kortól függetlenül. Ezért teljesen igaza van mindenkinek, hogy egyetlen kép alapján vagy az utcán látott ismeretlen párról ítélkezni nem szabad, mégis:

„Álszent dolog azt állítani, hogy ha látunk egy ilyen párt, nem fordul meg a fejünkben, hogy ‘ez hogy sikerült?’. Viszont szeretem azt hinni, hogy csak a jelenlegi társadalom áldozatai vagyunk” – írja valaki.

Csontsovány voltam tiniként, és igen kövérnek mondott párom volt. Mindenki azt mondta, ha nem tudnák, mennyire szerelmes vagyok, azt hinnék, teli van pénzzel a pasim.

Pénze nem volt, de a személyisége annál vonzóbb volt! Szóval egyértelműen létezik sovány-kövér szerelem. És jelzem, sose gondoltam, és elképzelni se tudtam, hogy nekem kövér párom lesz!” – írja másik olvasónk.

Az érzelmek tehát mindennél erősebbek: „Ha a férjem kétszer annyi kiló lenne, mint most, akkor is imádnám. Annyit kaptam tőle, annyira kiegészít, hogy eszembe sem jut a testalkata” – írja egy kommentelő.

„Én magam vagyok a kövér, a párom kisportolt, heti négyszer jár edzeni. Már egy éve együtt élünk. Nem tetszenek neki a vékony, sportos lányok. Szóval ez mért ne működhetne fordítva is? Ezen múlnak az érzelmek?”

Mert mi van a férfi „pocakjában”? Ott van, hogy apák, akik minden este alig várják, hogy a fürdetésre hazaérjenek. Benne van a sok túlóra, amit fáradtan, kedvtelenül dolgoztak végig, csak azért, hogy kedvesüknek virágot vegyenek. Miért lenne más ez a történet a nő nem éppen répareszelő hasán? Ugyanannyi kemény munka, megoldhatatlannak tűnő életfeladatok, sok küzdelem. Úszógumijaiban ott lapul az összes civakodás a kamasz gyerekkel, vagy az aggódás érte.

És mit mond a szakértő arról, hogy a férfiak esetében jobban elfogadjuk a sörhasat? Az általánosítások jellemzői közé tartozik, hogy sokszor csak az emberek fejében léteznek, tudományos eredmény nem tudja alátámasztani őket.

Michaletzky Luca, a VOUS viselkedéselemző szakértője így fogalmazta meg: „A nők eléggé hajlamosak túlaggódni a ‘mi tetszik a férfinak?’ kérdést. Ha lehet valami háttere ennek, akkor az az elképzelés, hogy a férfiak vizuálisabb típusok, így számukra fontosabb a látvány, mint a nők számára, de mindez az egyéntől függ, szerintem manapság a reklámok és tökéletes testek korában ez is kiegyenlítődött a nemek között.”

Szóval, kedves VOUS-olvasók, ahogy az egyik hozzászóló is mondja: „A szépség mulandó, de a lélek állandó.”

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.