Egyéb kategória

Ezt tegyétek, ha megtudjátok, hogy megcsalták a barátnőtöket

Kényes terület, amire valószínűleg mindannyian úgy reagálunk, hogy bizony, mi azonnal elmondanánk, ha megtudjuk, hogy megcsalták a barátnőnket. Csakhogy a szakemberek szerint ez nem ilyen egyszerű, és lássuk be, az életben is bonyolultabb minden, mint amilyennek elképzeljük. Íme egy kis segítség: ezt tegyétek, ha megtudjátok, hogy megcsalták a barátnőtöket.

vous - 2018.08.19.
Ezt tegyétek, ha megtudjátok, hogy megcsalták a barátnőtöket

Először is érdemes tisztázni, hogy mit nevezünk megcsalásnak, illetve hogy a barátnőtök és a párja milyen kapcsolatban vannak egymással, mi az, ami még belefér, és mi az, ami egyáltalána nem és határozottan szakításhoz vezethet náluk. Lehet érzelmi és fizikai megcsalásról beszélni. Vagyis mielőtt elmondanátok, hogy mit láttatok, érdemes egy kicsit végiggondolni, hogy mi is valójában a helyzet.

Forrás:
iStock

Ha mindkét féllel jóban vagytok, érdemes lehet előbb azzal beszélni, aki feltételezhetően megcsalta a másikat – egyértelműen kérjétek meg, hogy mondja el, mit tett, ne titkolózzon, ne söpörje a szőnyeg alá. Még így is nagy veszekedés várható, de talán nem lesz akkora a dráma, mintha ti közölnétek a rossz hírt, ha még jobban beleavatkoznátok.

Akkor azonban, ha csak azt a félt ismerjük, akit megcsaltak, érdemes lehet minél hamarabb közölni vele, hogy mit láttunk, mit hallottunk – hiszen feltételezhetően többek között a bizalomra épül a kapcsolatotok, abba pedig nem fér bele semminek az elhallgatása.

Készüljetek fel rá, hogy a barátnőtök esetleg nem hiszi majd el, hogy mit mondtatok, mert nem akarja elhinni. Vagy ha mégis, elképzelhető, hogy megbocsát – sokan maradnak bántalmazó kapcsolatban, és a megcsalás is egy formája a bántalmazásnak. Figyeljetek rá fokozottan, beszélgessetek vele sokat, hogy valóban minél hamarabb jól legyen.

Ajánlott cikkek