Egyéb kategória

Bölcsikezdő bakancslista

Szeptembertől bölcsis lesz Mimi és ezzel lezárul életem egyik leggyönyörűbb szakasza. Bevallom potyognak a könnyeim e sorok gépelése közben, nem hiszem el, hogy két év ennyire hamar el tud röppenni. Hatalmas közhely, hogy olyan hamar felnőnek a gyerekek, de ténylegesen azt érzem, hogy mégcsak néhány hónapja csodálta az első születésnapi tortáján a tüzijátékot – írja a The Life with Mimi szerzője, Endrész Tímea. Ha bölcsibe készül a gyerkőcötök, ez a poszt nektek szól.

vous - 2018.08.18.
Bölcsikezdő bakancslista

Tisztában vagyok vele, hogy Európa más országaiban sokkal hamarabb kezdik el a közösségbe szoktatást, sokkal hamarabb visszatérnek dolgozni az anyukák. Hogy erről mi a véleményem, talán egy későbbi bejegyzésben kifejtem, az biztos, hogy jó érzéssel tölt el, hogy a Mimi tőlem hallotta első dalokat, és én tanítottam meg neki az első mondókákat.

Még mindig nem vagyok abban biztos, hogy jó döntést hoztunk azzal, hogy bölcsődébe iratjuk a kislányunkat.

Összeszorul a szívem az elszakadás gondolatától. Nekem nagyon rossz élményeim, emlékeim vannak a bölcsis időszakról. Talán, ha tudnám előre, hogy neki nem lesznek és 100%-osan élvezni fogja a tőlünk távol töltött időt, nem aggódnék most ennyire. A másik szomorú gondolatom, hogy nem leszünk soha többé együtt annyit, mint élete első két évében.

Forrás:
depositphotos

De mi legyen addig?

Egyfolytában azon gondolkozom mit csinálnék másként, és hogy mennyi mindent meg szerettem volna neki még mutatni a világból. Ezért az egyik álmatlan éjszakán lejegyzeteltem egy bakancslistát, amit a bölcsi előtti utolsó hónapban szeretnék Mimivel együtt végigjárni. A nyári programok mellé becsempésztem egy-egy bölcsire felkészítő programot is, hogy ne érje teljesen váratlanul szeptember első hétfője.

  • Krétával telerajzolni a házunk kertjének kövezetét.
  • A Margit-szigeten piknikezni, gyümölcsöket falatozni. 
  • Elmenni egy vizes játszótérre.
  • Szombat reggel amíg Apa alszik piacra menni, friss lángos reggelizni.
  • Elmenni egy gyermekkoncertre.

A következő 26 pontot ide kattintva olvashatjátok el >>>

sellei lilla szerzofoto

Séllei Lilla: „Bőgtem a folyosón, az épület előtt és otthon” – segítség, oviba megy a gyerekem!

Itt a szeptember és bizony sokaknak eljött a kötelezően elkezdett óvoda ideje. Ha a kicsi már járt bölcsibe, a helyzet mindenkinek egyszerűbb, de persze a sok változás miatt akkor is elég nehéz. Ha pedig az elmúlt három évet az anya és a gyerek együtt töltötték, akkor bizony sokszor igaz: az egyik kint sír, a másik bent. Persze az is gyakori, hogy a gyerek egyáltalán nem sír, csak anya (titokban). Erről a lelkileg sokaknak megterhelő időszakról beszélgettünk anyákkal, hogy segítsünk más anyáknak >>>

Ajánlott cikkek