Frissítő és könnyű, egyszerű és nagyszerű pohárkrémet készíthetünk sárgabarackból és görög joghurtból, mégsem csak gyümölcsjoghurt, hanem sokkal mutatósabb és elegánsabb, ami vendégvárónak vagy kerti partin is megállja a helyét, mégis gyerekjáték elkészíteni!
Frissítő és könnyű, egyszerű és nagyszerű pohárkrémet készíthetünk sárgabarackból és görög joghurtból, mégsem csak gyümölcsjoghurt, hanem sokkal mutatósabb és elegánsabb, ami vendégvárónak vagy kerti partin is megállja a helyét, mégis gyerekjáték elkészíteni!
Még kapható zamatos sárgabarack, ami szinte natúran a legfinomabb, itt csak egy kis cukor és vanília került hozzá, illetve egy kis zselésítő, amit könnyű, enyhén citromos joghurthab egészít ki. Pofonegyszerű és maceramentes, istenien hűsítő kis kanalazgatni való, amit természetesen más gyümölccsel is kipróbálhatunk – őszibarackkal, nektarinnal, bogyósokkal, de akár ringlóval vagy vékonyabb héjú nyári szilvával is nagyon finom lehet.
A zselés gyümölcsréteghez használhatunk klasszikus zselatint is, de érdemes kipróbálni az agar-agart is, ami egy teljesen növényi alapú természetes zselésítő, vörös tengerimoszatból készül, teljesen íztelen és szagtalan, ázsiai boltokban vagy hiperekben megtalálható, és nagyon egyszerű használni, nem árt pici vízzel elkeverni, mint az étkezési keményítőt, hogy jól feloldódjon és elvegyüljön, ne legyen csomós az ételben – de amúgy a recept zselatinnal is tökéletesen működik.
Sárgabarackdesszert joghurthabbal
Hozzávalók:
Az elkészítést nézzétek meg ITT!