A pohárkrém annyira jó műfaj, sokkal egyszerűbb, mint egy sütemény, mégis mutatós, és akár egy torta komplexitása megidézhető benne, ennél a citromos változatnál mindenképpen. Csupa krém, egyszerre lágy és friss, amit ropogós kekszmorzsa tesz tökéletessé.
Intenzíven citromos, nagyon selymes krém a lényege ennek a desszertnek, ami mascarponés-vaníliás tejszínhabbal és édes kekszmorzsával kombinálva maga a tökéletesség. Nagyon egyszerű, a citromkrém pár perc alatt elkészül, ahogy a gazdagított hab is, az összeállítás igazán gyerekjáték, a végeremény pedig tényleg lenyűgöző.
Ez a fantasztikusan finom pohárdesszert előre is elkészíthető, és ha kicsit kicsinosítjuk tálalás előtt, akkor ünnepi desszertként is megállja a helyén, így vendégvárónak is szuper, de egyszerűsége okán gyors desszertnek is ideális a magunk örömére.
Citromtorta-pohárkrém
Hozzávalók:
A citromkrémhez:
Valamint:
Az elkészítést nézzétek meg ITT!