A sajttal töltött húsgombóc sokkal egyszerűbb, mint elsőre gondolnánk, különösen akkor, ha sütőben sütjük, így ráadásul olaj sem kell hozzá, és megspóroljuk magunknak, hogy mellette kellje állni, míg sül. Elkészíthető előre is, nyersen és megsütve is lefagyasztható vagy tárolható pár napig a hűtőben, gyorsan átmelegítve pedig ugyanolyan finom, mint frissen.
A sajtdarabkát rejtő húsgombóc mindig kellemes meglepetést okoz, ráadásul a húst is szaftosabbá teszi, belülről lágyítja a sajt, és ha olvadékonyabb fajtát, például mozzarellát vagy trappistát teszünk bele, akkor bizony finom nyúlósra is sül, míg ha frissítőbb, soványabb fetával, krémfehér sajttal vagy grillsajttal készítjük, akkor nyúlni ugyan nem fog, de sokkal karakteresebb ízvilágot kapunk.
Ezek a kis golyóbisok önmagunkban is finomak salátával és egy kis fűszeres tejföllel vagy görög joghurttal, de készíthetünk hozzá egy gyors paradicsomszószt is, míg a sütőben megsülnek a sajtos kis húsgombócok, mint az alábbi receptben.
Sajttal töltött húsgombóc paradicsomszósszal
Hozzávalók:
Az elkészítéshez kattintsatok IDE!