Egyéb kategória

Családbarát hétvégére vágytok? Erre a magyar városra biztosan nem gondoltatok!

Séllei Lilla, a Csirek életmód blog szerzője sokat kirándul a családjával – férjével és két gyerekével. Ezekről a kirándulásokról be is számol, így ha családdal szeretnétek kalandozni az országban, keressetek rá a blogján a helyszínre – lehet, hogy van róla bejegyzése is.

vous - 2018.08.08.
Családbarát hétvégére vágytok? Erre a magyar városra biztosan nem gondoltatok!

Hagyományőrző kalandozások a Nádasdy-várban

Vasárnap délután kellett Celldömölkre érnünk, akkor foglalhattuk el a szobánkat, de persze mint nagy utazó család, már hamarabb elindultunk. Vasárnap reggel már Sárváron voltunk, ahol még sosem jártunk, és nekünk muszáj minden útbaeső várat megnézni. Valamivel fél kilenc előtt értünk Sárvárra, ahol a Nádasdy-vár kapujában hatalmas molinó hirdette, hogy éppen háromnapos hagyományőrző happening zajlik.

Objektum doboz

A várkapuban álló strázsáktól, akarom mondani, azok mai modern megfelelői a szekuritisektől kérdeztük meg, hogy a korai időpont ellenére, látogatható-e a vár. Ők megnyugtattak, hogy ebben a három napban a vár folyamatosan nyitva van, jegyet sem kell váltani. Bementünk hát a várudvarra, ahol mesebeli látványvilág fogadott minket. Az ország különböző pontjairől érkező hagyományőrző egyesületek bizony akkor ébredeztek a várban és az azt körülölelő kertben felvert, korhű sátraikban.

Akik már fent voltak és reggeliztek, azok is autentikusan tették: köcsögből itták a tejet, fatányéron volt a kenyér, deszkán szeletelték a kolbászt. Fantasztikus volt!

Látszott előző nap a már ismerős társaságok jót bulizhattak, voltak, akiket csak úgy a sátor előtt, török gúnyában érte az álom. A gyerekek nem győzték kérdezni, hogy ez most igaz vagy csak játék?

Objektum doboz

Mint megtudtuk fél 2-kor csatajelenetet adnak elő a hagyományőrzők a vár mellett, így elhatároztuk, hogy azt megvárjuk. Kicsit soknak tűnhet az idő reggel 9-től délután fél 2-ig, de gyorsan elröppent: a gyerekek a hagyományőrző játszóházban diót törtek egy ügyességi játék során, de kukoricalisztet is őrölhettek. Aztán voltak koncertek, sőt kézműves portékákat árusító piac is. Itt vettem egy csodaszép, hazai, kézi készítésű törülközőt.

A vulkánhotelről, a közeli strandról és a Kemenes Vulkánparkról ide kattintva >>> olvashattok.

Objektum doboz

pocket trailer interjú

Olvassátok Lilla cikkeit!

Ajánlott cikkek