Test

Sport(ön)masszázs? SMR henger! Így csináljátok!

A közhiedelemmel ellentétben a sportmasszázs nem valami úri huncutság, ami csak a profi sportolóknak vagy az anyagilag tehetős embereknek adatik meg. Ma már szerencsére vannak olyan, nem csak a sportolók regenerációját szolgáló segédeszközök, amelyek igénybevételével megspórolhatjuk a masszőrnek fizetendő óránkénti 5-6 ezer forintot. Ezek egyike a néhány ezer forintért sportboltokban is kapható masszírozó henger. Ennek szélessége 30-70 cm, átmérője pedig kb. 20 cm. A henger felülete a kíméletes masszírozó hatás elérése érdekében habosított gumi vagy szivacs.

vous - 2018.08.05.
Sport(ön)masszázs? SMR henger! Így csináljátok!

E remek segédeszköz megoldja a problémát, amit a sok futástól vagy más sportmozgástól “beállt”, elmerevedett izomzatunk fellazítása jelent. A hengerre ráülve, keresztbe tett lábbal, a farizmunkkal görgetve azt remekül nyújthatók a futómozgásnál leginkább igénybe vett, a combunkat a derekunkkal, illetve az alsó hátizmokkal összekötő izomkötegek.

Oldalfekvésben a földön karunkkal támaszkodva a combunk oldalán végigfutó, ugyancsak gyakran elsavasodó izomrostokat lazíthatjuk fel a hengeren oda-vissza gurulva. Hason fekve végezve ugyanezt a gyakorlatot a négyfejű combfeszítő izmokat tarthatjuk karban.

Itt tudjátok a cikket folytatni!

Forrás:
Sport4you
Ajánlott cikkek