Egyéb kategória

Krumplis palacsinta sajtosan, amit nem lehet abbahagyni

Filléres és egyszerű, de elképesztően finom a krumplis palacsinta, ha van maradék főtt krumplink vagy burgonyapürénk, akkor ráadásul szempillantás akatt összedobható, de annyira jó cucc, hogy érdemes hozzá akár frissen krumplit főzni, vagy előre gondolva, ha máshoz is főzünk, akkor nagyobb adagot készíteni.

vous - 2018.07.31.
Krumplis palacsinta sajtosan, amit nem lehet abbahagyni

A krumplis palacsinta tört krumpli, tojás és egy egész kevés liszt keverékéből készül, de akkor igazán finom, ha egy kis reszelt sajtot és fűszert is teszünk bele, így kívül ropogós réteg sül rá, belül pedig krémes és lágy lesz. Egy kis tejföllel kiegészítve ráérős reggelire, brunchra is tökéletes, de salátával vagy esetleg egy tükörtojással kiegészítve kiadós és gyors ebédnek, vacsorának is ideális.

Attól függően, hogy milyen sajtot és fűszert teszünk bele, csavarhatunk az ízesítésen, karakteresebb füstölt sajttal, rokforttal különleegsebb, de lágyabb trappistával, pizzamozzarellával is hibátlan, gyakorlatilag bármi illik hozzá, de akár még pirított bacont vagy finomra vágott sonkát is tehetünk a masszába, nem fogja elrontani…

Krumplis palacsinta sajttal

Hozzávalók:

  • 60 dkg főtt krumpli vagy maradék krumplipüré
  • 1 tojás
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 2-2 evőkanál finomra vágott petrezselyem és kapor – vagy más zöldfűszer
  • só, bors
  • 1-2 evőkanál olaj a sütéshez

Az elkészítéshez kattintsatok IDE!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Különleges szigetek Izland körül
Világ
Különleges szigetek Izland körül
vous - 2024.11.09.
Björk kétségtelenül Izland egyik ikonikus női alakja, aki világhírű énekesnőként és zeneszerzőként ismert. Az avantgárd popzene királynője nemcsak zenéjében, hanem megjelenésében és egész művészetében képviseli szülőföldje szellemiségét.

Otthon

3 tipp a tisztább otthoni levegőért
Otthon
3 tipp a tisztább otthoni levegőért
vous - 2024.11.27.
Az otthonunk levegője gyakran több szennyeződést tartalmaz, mint a kültéri levegő. Az épületek hatékony szigetelése ugyan sok energiát takarít meg, ezzel együtt azonban korlátozza a levegő természetes áramlását. Így a por, a vegyi anyagok, az allergének és a páratartalom felhalmozódik, ez pedig hosszú távon növeli a légúti megbetegedések kockázatát.