Egyéb kategória

Fazék, rezsó, és a dolog már nem reménytelen: praktikus és finom kolikaják

Fiatalság – bolondság, mondják, de az ifjúságnak nem csak bolondozás az élet, sok nehézséggel is meg kell küzdeniük, frappánsan feltalálni magukat, ami nem mindig egyszerű. Ha csak a legalapvetőbb dologra, a táplálkozásra gondolunk: hogyan oldja meg egy kollégista az egészséges, gyors és pénztárcabarát étkezéseket? Ehhez mutatunk tippeket, recepteket!

vous - 2017.01.09.
Fazék, rezsó, és a dolog már nem reménytelen: praktikus és finom kolikaják

Ő az, aki mindig szalad, el van havazva, lapos a pénztárcája, de szüksége lenne olyan ételre, ami egészséges, feltölt energiával és lendületet ad, serkenti a szellemi frissességet, mindezt minimálisan felszerelt kollégiumi vagy albérleti konyhában… Ja, és persze olyan alapanyagokból, amelyek sokáig elállnak, olcsók, és bárhol beszerezhetők!

Lássuk be, elég nagy kihívás ez minden olyan fiatalnak, aki nem otthon lakik, nem akar a menzán enni, és nem engedheti meg magának, hogy mindennap ételt rendeljen.

Ha van egy kis fazék és egy tűzhely, de legalább egy rezsó, akkor a dolog már nem reménytelen.

A lényeg a kreativitás, néhány biztos alapanyag és lehetőleg minél több fűszer, ami apránként összegyűjthető, sokáig eláll, és elképesztően változatossá teheti az ételeket. Alapnak tészta, rizs, kukoricadara, zabpehely, esetleg kuszkusz megfelel, emellett néhány konzerv, kukorica, lencse, bab, csicseriborsó – így ezeknél a főzést megspórolhatjuk –, tonhal, hámozott paradicsom, akár gomba is.

dani főz

Pasi a konyhában – fűszeres palacsintát készítettem a VOUS-lányoknak

Ha létezik konyhaidegen emberi lény, az én vagyok. Egy gyenge pillanatomban mégis úgy döntöttem, összedobok valamit a VOUS-lányoknak. Szóltam Engel Nórinak, hogy válasszon egy receptet.

Mi lett belőle? ITT kiderül!

Diákcsemegék

Diákcsemegék
Forrás:
Alexandra

A többit frissen érdemes venni – sajtot, tejterméket, pékárut, zöldséget és gyümölcsöt, illetve persze a húsféléket, de mindig csak annyit, ami beláthatóan elfogy.

A legegyszerűbb, leggyorsabb és legtöbbször főzést sem igénylő étel a saláta, amire persze mondhatnánk, hogy jó, jó, de azzal mikor lakik jól az ember… Akkor, ha kerül bele valami tartalmas is, például lencse, csicseriborsó vagy épp kuszkusz, amit csak forró vízzel le kell önteni, majd ha beszívta a folyadékot és megduzzadt, csak össze kell forgatni friss zöldekkel, ízesítőkkel.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek