Egyéb kategória

Saját zöldséges- és gyümölcsöskerttel nevelhetitek gyermekeiteket az egészséges életmódra

A zöldség és a gyümölcs nem a boltok polcain terem. Ezt a kisgyerekek könnyebben elhiszik majd, ha saját kiskertjükben gondozhatják növénykéiket. A saját zöldséges- és gyümölcsöskert ráadásul sok szempontból hasznos.

vous - 2020.04.24.
Saját zöldséges- és gyümölcsöskerttel nevelhetitek gyermekeiteket az egészséges életmódra

Miért próbálnánk elmagyarázni a csodákat a gyerekeknek, ha kertészkedésre is ösztönözhetjük őket? – teszi fel a kérdést Robert Brault.

Egy amerikai tanulmány szerint, melyről a The Open Mind is beszámolt, azok a gyerekek, akiknek az általános iskolájukban van zöldséges- és gyümölcsöskert, felnőttként sokkal inkább termesztenek otthon is zöldségeket és gyümölcsöket. Ez a hatás sokkal erősebb a fiatalabb korosztálynál, minél kisebb korban ismerkednek meg a növénytermesztéssel a gyerekek, annál inkább szokássá válik ez a tevékenység felnőtt korukra.

Az iskolakertek hazánkban is egyre elterjedtebbek, egyre több általános iskola kezd kialakítani udvarán a zöldség- és gyümölcstermesztésre alkalmas területet. A gyerekek tanórák keretében, vagy az órák közti szünetekben gondozzák az intézmény kiskertjét, és olyan készségeket és képességeket sajátítanak el, mint a növények ültetése, gondozása. A saját termesztésű zöldségek és gyümölcsök fogyasztása ráadásul az egészséges életmódra ösztönzi a kicsiket. Gyermekkorban rögzül, a saját maguk által termesztett termések fogyasztása, mely által egyre több egészséges élelmiszert esznek majd.

Ha az iskolában éppen nincs hasonlóan kialakított kiskert, próbáljátok ki otthon. A kicsik valószínűleg örömmel vesznek majd részt a kerti munkában, ha először játékként mutatjátok meg nekik.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
Otthon
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
vous - 2023.05.22.
Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban: