Egyéb kategória

Saját zöldséges- és gyümölcsöskerttel nevelhetitek gyermekeiteket az egészséges életmódra

A zöldség és a gyümölcs nem a boltok polcain terem. Ezt a kisgyerekek könnyebben elhiszik majd, ha saját kiskertjükben gondozhatják növénykéiket. A saját zöldséges- és gyümölcsöskert ráadásul sok szempontból hasznos.

vous - 2020.04.24.
Saját zöldséges- és gyümölcsöskerttel nevelhetitek gyermekeiteket az egészséges életmódra

Miért próbálnánk elmagyarázni a csodákat a gyerekeknek, ha kertészkedésre is ösztönözhetjük őket? – teszi fel a kérdést Robert Brault.

Egy amerikai tanulmány szerint, melyről a The Open Mind is beszámolt, azok a gyerekek, akiknek az általános iskolájukban van zöldséges- és gyümölcsöskert, felnőttként sokkal inkább termesztenek otthon is zöldségeket és gyümölcsöket. Ez a hatás sokkal erősebb a fiatalabb korosztálynál, minél kisebb korban ismerkednek meg a növénytermesztéssel a gyerekek, annál inkább szokássá válik ez a tevékenység felnőtt korukra.

Az iskolakertek hazánkban is egyre elterjedtebbek, egyre több általános iskola kezd kialakítani udvarán a zöldség- és gyümölcstermesztésre alkalmas területet. A gyerekek tanórák keretében, vagy az órák közti szünetekben gondozzák az intézmény kiskertjét, és olyan készségeket és képességeket sajátítanak el, mint a növények ültetése, gondozása. A saját termesztésű zöldségek és gyümölcsök fogyasztása ráadásul az egészséges életmódra ösztönzi a kicsiket. Gyermekkorban rögzül, a saját maguk által termesztett termések fogyasztása, mely által egyre több egészséges élelmiszert esznek majd.

Ha az iskolában éppen nincs hasonlóan kialakított kiskert, próbáljátok ki otthon. A kicsik valószínűleg örömmel vesznek majd részt a kerti munkában, ha először játékként mutatjátok meg nekik.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!