Egyéb kategória

Samponmentes hajmosás – 3+1 alternatíva

Horváth Panni, az Életfűszerező blog szerzője rendszeresen oszt meg tippeket a hulladékmentes, műanyagmentes, zero waste életmódról, amelyet ő is folytat. Személyes tapasztalatai talán benneteket is arra sarkallnak, hogy változtassatok néhány kevésbé környezetkímélő szokásotokon.

vous - 2018.07.20.
Samponmentes hajmosás – 3+1 alternatíva

Már biztos olvastad azt a bejegyzést, amiben leírtam, hogy miért nem tesz jót a sampon, a balzsam és egyéb hajra való kencék a környezetnek és Neked; illetve azt a posztot is, amiben a saját hajápolási szokásaimat mutattam be. Ha ezt olvasod, valószínűleg elgondolkoztál az előző posztokon, és most talán hajlandó lennél te is belevágni, de nem tudod hol kezdd.

Ebben a bejegyzésben alternatívákat mutatok, hogy mit használhatsz sampon helyett, de fontos leszögeznem az elején, hogy nem létezik egyetlen üdvözítő módszer, mert mindenkinek más és más a hajszerkezete. Éppen ezért, ami nekem beválik, nem biztos hogy nálad is működni fog; de az is simán lehet, hogy amivel nekem rossz tapasztalatom volt, neked tökéletes lesz.

Igyekszem leírni, hogy melyik alternatíva milyen típusú hajra lehet jó a tapasztalataim szerint, kísérletezz bátran.

Az alábbiakban három teljes mértékben természetes “sampont” találsz és egy “ráadást”, ami persze nem fedi le a samponmentes lehetőségek hatalmas tárházát, de jó iránytűként szolgálhat.

Objektum doboz

Samponszappan

Talán az egyik legelterjedtebb módszer, egyre több márka kezd hajra való szappanokat is készíteni. A samponszappanok szinte ugyanolyanok, mint a normál, fürdéshez való szappanok, minimálisan különböznek csak az összetevőikben. Az ára 800-1600 Ft körül mozog, de nagyon sokáig elég egy darab szappan.

A művelet: A kellően vizes hajadon alaposan eloszlatod a szappant (a hajvégekre nem érdemes tenni, csak a tövébe), jól megdörzsölöd, majd bő vízzel leöblíted. Ezután vízzel hígított almaecettel vagy citromlével mosod át a hajad, hogy visszaállítsd a fejbőröd ideális pH értékét.

Milyen hajra való? Tudomásom szerint bármilyenre jó lehet.

Tapasztalatom: Nekem nem vált be, de ez nem azt jelenti, hogy neked sem fog. Én három alkalommal használtam, az első után elégedett voltam, de később összeállt a hajam tőle, hiába mostam ki alaposan. Szerintem ezt a vizünk keménysége okozta. Néhány próbát mindenképp megér.

A további természetes módszereket ide kattintva >>>, a blogomon olvashatjátok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!