Egyéb kategória

Miért káros az energiaital a szervezetünkre?

Az energiaital megkerülhetetllenül az egyik legnépszerűbb ital mind közül a fiatalok körében, ám nem árt, ha tudjuk, hogy túlzott fogyasztása milyen hatással lehet szervezetünkre.

vous - 2018.07.13.
Miért káros az energiaital a szervezetünkre?

Vitaminok blokkolása

Az energiaitalok nagy mennyiségű koffeint tartalmaznak, ami azonban nem csak hogy blokkolják a vitaminok és ásványi anyagok felszívódását, de ki is hajtják kb 60%-át. Ez fokozottan legyengítheti az immunrendszerünket.

Forrás:
unsplash.com

Depresszió, szorongás 

Sajnálatos módon a magas koffein tartalmú italok olyan mentális betegségekhet is okozhatnak, mint a szorongás vagy a depresszió, sőt, reakcióba léphetnek az agyműködést vagy idegrendszert szabályozó gyógyszerekkel.

Vesekő

Az energiaital egyik legdominánsabb alkotóeleme az aszkorbinsav, amely bizonyítottan növeli a vesekő kialakulásának kockázatát. 

Összességében talán annyit fűzhetünk ehhez még hozzá, hogy természetesen ebben az esetben is a mértéktartás a legfontosabb. Nem lesz semmi súlyos betegségünk, ha néha-néha megiszunk egy energiaitalt, hosszantartó és rendszeres, nagy mennyiségben való ivása azonban már okozhat egészségügyi panaszokat.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!