Egyéb kategória

Górcső alatt – A szolgálólány meséje

Gileád rémisztő utópiájának története emberek millióinak lopta be magát a szívébe, a főszereplő, Offred (vagyis June) kalandjait pedig lélegzetvisszafojtva követjük hétről hétre. De biztosan értjük, miről is szól ez a sorozat? Elképzelhetetlen, hogy ez egyszer velünk is megtörténhet? 

vous - 2018.07.10.
Górcső alatt – A szolgálólány meséje

Mi jut eszünkbe az Amerikai Egyesült Államokról? Valószínűleg a lazaság, a szabadság és az elfogadás azok a szavak, amik először beugranak. Ez a sorozat azonban minden felrúg, amit eddig Amerikával kapcsolatban gondoltunk.

Objektum doboz

Gileád Köztársaság egy totalitárius társadalom az Egyesült Államok helyén, ahol a zuhanó születési számok okán a nőknek többé semmi joguk nincs, akik pedig termékenyek, szexuális rabszolgaként használnak, hogy a világot megmentsék a kipusztulástól. A helyzet elrettentő és szörnyű, a sorozat figyelemmel követésekor pedig egyre inkább kiderül, hogy a “Föld népességének megmentésénél” sokkal fontosabb lesz itt is a teljes hatalom megszerzése.. De ez valóban teljesen irreális jövőkép? Az egészségtelen táplálkozás, a környezeti katasztrófák vajon előidézhetnek olyan folyamatokat, amitől a nők nagy része végül terméketlenné válik? És ha igen, akkor mi történne? A nagy hatalmak hogyan és miként próbánák a helyzetet csillapítani? Ha tényleg csupán néhány nő maradna, akik szülni képesek, engednék őket szabadon dönteni bármiről is? A válaszokat persze nem tudhatjuk, de az biztos, hogy ez a sorozat megkívánja a többrétű gondolkodást, ami mi nagyon szeretünk!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
Otthon
Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
vous - 2024.05.28.
Több szempontot is figyelembe kell venni, ha azt szeretnénk eldönteni, hogy elöltöltős vagy felültöltős mosógép volna ideálisabb a számunkra. Az első és legfontosabb aspektus az, hogy mekkora terület áll a mosógép rendelkezésére.