Egyéb kategória

Három dolog, amit biztosan rosszul gyűjtötök szelektíven

Szép dolog, ha a szelektív hulladékgyűjtésre is odafigyelünk, de mit sem ér a dolog, ha rosszul csináljuk. Ezt a három dolgot például rendszeresen rosszul gyűjtik szelektíven az emberek, amivel több bajt csinálnak, mint amennyi hasznot hoznak.

vous - 2018.07.09.
Három dolog, amit biztosan rosszul gyűjtötök szelektíven

Eldobható kávéspoharak

Úgy gondolnánk, hogy a papírpoharak papírból vannak, tehát újrahasznosíthatók, ezért szelektíven gyűjtjük őket – ez azonban sajnos nem igaz, és nem véletlen, hogy egyre több nagy kávézólánc próbál megszabadulni ezektől a poharaktól. Az elviteles papírpoharakat ugyanis egy vékony polietilén réteggel vonják be, ami arra jó, hogy megakadályozza az átázást – meg arra, hogy elejét vegye az újrahasznosításnak. Ez ugyanis már nem papírnak, hanem műanyagnak minősül, ezért a papírhulladék közé egyáltalán nem való.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
Fyouture
600

Ezekről a csomagolóanyagokról nem is hinnétek, hogy nem lehet őket újrahasznosítani

Nagyon jó, ha otthon és a munkahelyen szelektíven gyűjtöd a hulladékot, és figyelsz arra, hogy mindent a megfelelő helyére tegyél a szemetesben. Csakhogy vannak olyan anyagok, amikről nem is hinnénk, hogy nem lehet őket újrahasznosítani, így rossz helyre dobjuk őket – figyelj oda ezekre a csomagolóanyagokra, hogy ne szennyezd velük a szelektív kukák tartalmát!

Olvassátok el ezt a cikket is a témában!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.