Egyéb kategória

10 meglepő és meghatározó pillanat, amikben az ugandai önkéntességem során részem volt

Könczöl Zsófi az ugandai orvosmisszió egyik koordinátoraként jutott ki Afrikába, ahol különleges tapasztalatokat szerzett, amelyeket a Szívemben született Afrika című blogján tesz közzé.

vous - 2018.07.09.
10 meglepő és meghatározó pillanat, amikben az ugandai önkéntességem során részem volt

1. Amikor először kell elmenned wc-re…

…és rájössz, hogy a wc mostantól szinte mindenhol egy, a talajjal egy szintben lévő lyuk lesz. Habár hirtelen megérezve azt a szagot és látva a legyeket körülötte nem gondolnád, mégis ez a leghigiénikusabb mód. Majd amikor kalandos körülmények között egy útszéli banánföldön kell megállnod…. vágyakozó nosztalgiával gondolsz arra a földbe vájt lyukra.

2. Az első fürdésed…

…egy lavorban, a hideg esővízben. Előtte el sem tudod képzelni, hogy ezt hogyan lehet kivitelezni, és hogy hogyan fogod kibírni aztán pár nap és minden fürdéskor arra gondolsz majd, hogy milyen szerencsés vagy, hogy megadatik ezt neked.

Forrás:
depositphotos

3. Amikor a „Rolex” nem egy luxusóra márka többé, hanem…

…a helyi „street food” étel. Mennyivel hasznosabb és finomabb!

4. Amikor fehér emberként annyira különlegesnek számítasz…

…a helyieknek, hogy megtapogatják a bőröd és a hajad csak hogy lássák, hogy igazi vagy-e.

A további 6 érdekességért kattintsatok ide >>> Zsófi blogjára.

600

Ti is segíthettek az ugandai gyerekeknek és nőknek!

„A Szívemben született Afrika egy olyan projekt, amely azzal a céllal indult útjára, hogy habár Afrika egészén nem segíthetek, de ezeken a gyerekeken és családokon, akikkel személyes kapcsolatom volt, és akiket az óta is a szívemben hordozok, igen. Téged pedig arra kérlek, hogy gyere, ismerj meg jobban engem és a projektemet aztán pedig Segíts, hogy segíthessek!” – írja Zsófi. Ide kattintva >>> tudhattok meg több infót.

Ajánlott cikkek