Otthon

7 kreatív ötlet a genotherm otthoni használatához

Mindenki tudja, mi az a genotherm, csak azt nem, hogy így hívják. Cserta Szandra otthonszervezési szakértő, a Kívül Belül Boldogság blog szerzője ráadásul a felhasználási módjait is ismeri. Mire tudjátok használni a nejlonbugyit? A következő posztból kiderül!

vous - 2018.06.30.
7 kreatív ötlet a genotherm otthoni használatához

A genotherm, lánykori nevén nejlonbugyi, mindenkinek ismerős az irodából. Az iratrendezéshez használt műanyag tasakból található víztisztán átlátszó, színezett, sima és narancsos felületű, lefűzhető, oldalt és felül nyitott, többféle méret és mikronban jelzett, különböző vastagság. Praktikusan tárolhatóak benne a különböző iratok, de mire tudjuk használni otthon? Ha egy kicsit máshogy nézünk a genothermre, akkor egyszerű és kézenfekvő megoldást nyújthat egy csomó otthonszervezési feladathoz.

Sokkal több lehetőség rejlik benne annál, hogy csak az irodai rendszerezéskor használjuk!

Mire is jó a genotherm otthon?

A titok nyitja, hogy genothermből nem csak A4-es méretű, nyitott vagy lefűzhető verzió létezik, bár tény, ezek a legismertebbek. Ha egy kicsit jobban körbenézünk a papír-írószerben vagy irodaszer szaküzletben, akkor jóval szélesebb választékkal szembesülhetünk: ha tudjuk, hogy mit keresünk!

1. Receptek a konyhában

Teljesen érthető, ha a legszebb, drága, féltve őrzött szakácskönyveinket sajnáljuk kitenni a konyhai munka során keletkező gőznek, zsírnak. Viszont vannak olyan ételek, amiknél ha legón kéne járkálnom egész éjjel, akkor se tudnám megmondani, hogy hány gramm diót ír a recept, több év sütés-főzés után sem. Ezért aztán jobb, ha kéznél vannak és a nem a mobilt kell egyensúlyozni a keverőtál felett.

A legjobb megoldás erre néhány A5-ös genotherm beszerzése: a leggyakrabban használt receptek jól olvasható méretben belerakhatóak, akár kétoldalasan és egy A5-ös mappába szépen lefűzhetőek. A receptek szabadon cserélgethetőek és nem baj, ha néha ez-az odafröcsög!

Forrás:
depositphotos

2. A hazaérkező gyerekművek tárolása

Akinek gyereke van, annak folyton fennálló kérdés, hogy mi legyen az óvodából, iskolából hazaküldött műremekekkel, amelyet az utódunk maszatolt-ragasztott-festett. Kisebb cetliket és papírokat még elnyelnek a mappák, de a nagyobb darabokat jó sokáig lehet fel-alá pakolgatni a lakásban. Erre a problémára jelent megoldást az A3-as genotherm: mindent elnyel, megóvja a gyűrődéstől és sokkal könnyebb helyet találni így a kreatív alkotásoknak.

A további 5 tippért kattintsatok ide >>> a Kívül Belül Boldogság blogra!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.