Egyéb kategória

A magnéziumhiány 6 legfőbb jele

Szervezetünk magnéziumhiányát sajnos nehéz diagnosztizálni, hiszen a szervezetben okozott problémák igen sokfélék lehetnek. Érdemes azonban figyelnünk a tüneteket, mi most ehhez adunk egy kis segítséget.

vous - 2018.06.26.
A magnéziumhiány 6 legfőbb jele

Izomproblémák

Talán az egyik legismertebb jele a magnéziumhiánynak az izomfeszülés vagy -fájdalom. Ezek a tünetek leggyakrabban a lábszárban, a szem alatti izmoknál jelentkezhetnek, de magnéziumhiányra utalhat, ha valakinek a megszokottnál erősebb menstruációs fájdalmai vannak, vagy ha testmozgás után még napokkal később sem múlik el az izomfájdalom.

Idegrendszeri problémák

A fáradékonyság, a feszültség és a szorongás mind-mind lehetnek a magnéziumhiány tünetei. Ennek következtében alacsonyabb lehet a stressztoleranciánk, sőt még az alvásra is rossz hatással lehet.

Szívproblémák

A szív megfelelő működéséhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű magnézium a szervezetünkben. Ennek hiánya szívritmuszavart és vérnyomásproblémákat is okozhat.

Fog- és csontproblémák

Mivel a szervezetünkben található magnézium nagy része a csontjainkban van, nem meglepő, hogy hiánya a csontok problémáit okozhatja. A csontritkulás mellett előfordulhat fogszuvasodás, vesekő kialakulása, a törött csontok gyógyulási ideje pedig lényegesen meghosszabbodhat.

Olvasd tovább a cikket a Ridikül oldalán!

600

Hasonló témában olvassátok el ezt a cikket is:

A vas az egész szervezet működésére hatással van, hiánya komoly megterhelést jelent. De mik a vashiány tünetei? Milyen következményei lehetnek? És a legfontosabb: milyen ételeket fogyasszunk, hogy szervezetünk elegendő vashoz jusson?

3 szuperturmix vashiány ellen – készítsétek el még ma!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.