Egyéb kategória

Hálószoba ötletek – hogy otthon tényleg kikapcsolódhassatok

Cserta Szandra otthonszervező praktikus megoldásokkal segít közelebb hozni a valóságot az elképzelt, ideális pihenés helyéhez. A következő cikkben praktikus hálószoba ötleteket olvashattok tőle.

vous - 2018.06.20.
Hálószoba ötletek – hogy otthon tényleg kikapcsolódhassatok

Alapvetően a hálószobánk, hálófülkénk vagy az alvásra kijelölt szobarész funkciója az lenne, hogy nyugodtan kikapcsolódhassunk és relaxálhassunk. Lelki szemeink előtt lebeg egy kényelmes ágy, néhány párna, ami segít a testünket megtámasztani, enyhe hangulatvilágítás, tiszta felületek, finom érintésű szövetek és csönd van. Ehhez képest, ha végignézünk a valódi hálószobánkon, akkor egy ott felejtett kávéscsésze, egy fél pár zokni, egy ásványvizes flakon, könyvhalmok tűnnek elő, a sötétben reflektorként süt a mobil fénye az arcunkba és behallatszik a forgalom zaja.

Hogy az álom valósággá váljon, jöjjenek a könnyen megvalósítható hálószobai ötletek.

Hálószoba ötletek és kívül, belül boldogság… ejnye a fantáziátokat! Ezek most másfajta ötletek lesznek, de az biztos, hogy ezek után jobban fogtok aludni a hálószobában.

„Csak úgy kiesett a kezemből”

A mi hálószobánkban szinte semmi sincsen, csak egy dizájn lámpa. Valójában pedig általában elárasztják a tárgyaink a felületeket…

Ha az asztal szélén ott üldögélnek a csekkek, ha a szennyestartó már leveti a fedelét magáról, akkor nehezen fogtok ellazulni. Első lépésként arra lesz szükség, hogy rendezett felületeket teremtsünk a pihenésre kijelölt helyiségben, ehhez pedig a tárgyak jó részétől meg kell szabadulni vagy más helyet kell neki találni a lakásban.

Minden otthonnak tudatosan vagy tudattalanul, de megvannak a lerakodó pontjai. Ezek azok a helyek, ahol kiesik a kezetekből a kulcscsomó, ahova átmenetileg leteszitek a leveleket, vagy ahol a nap végén a levetett gyűrűk, nyakláncok vagy épp farmerok helyet foglalnak.

A lényeg, hogy direkt alakítsatok ki olyan lerakodó, tároló helyeket, így rendszerezetten tarthatjátok a vándorló tárgyakat is. A hálószoba nyugalma érdekében jobb, ha a hálószoba ajtaja előtt van egy ilyen tárolási lehetőség, és itt megváltok a pihenéshez nem szükséges tárgyaktól, ruhadaraboktól.

Forrás:
unsplash.com

Tárolási tippek a hálószobába, hogy megbirkózz a tárgyakkal

Persze pár dologra a hálószobában is szükség lehet: a kedvenc könyvetekre, papírzsebkendőre és ilyesmikre gondolok első sorban. Egy megfelelő éjjeliszekrény ezeket szépen elnyeli, miközben minden kéznél lesz, amire pihenés közben szükségetek lehet.

Ha kis lakásban éltek, akkor nem mindig megoldható, hogy más helyiségben tároljátok a dolgaitokat. Ebben az esetben jöhetnek a hálószobai tárolási ötletek, amelyek közül kettőt javasolnék.

Először is használjátok ki az ágy alatt lévő helyet és nagy, lapos tárolódobozokban csúsztassátok be az ágy alá a szezonálisan használt tárgyaitokat. A téli ruhák, nagyobb kabátok egy vákumzsákban átvészelhetik itt a nyarat, aztán helyet cserélhetnek a strandfelszereléssel. A másik hálószobai ötletem a tárolásra, hogy válasszatok egységes színt a tárolóeszközöknek is. Ha a szekrény tetején egyforma, a szoba színével harmonizáló kosarak rejtik el a tárgyakat, akkor nem fog szembetűnni semmi és újabb pontot írni a fejedben lévő (és véget nem érő) tennivalólistára.

Hálószoba ötletek – a dekoráción is túl

Ezt a bekezdést, és még sok-sok praktikát már a blogomra kattintva olvashatjátok el.

Ajánlott cikkek