Egyéb kategória

Ezekről a csomagolóanyagokról nem is hinnétek, hogy nem lehet őket újrahasznosítani

Nagyon jó, ha otthon és a munkahelyen szelektíven gyűjtöd a hulladékot, és figyelsz arra, hogy mindent a megfelelő helyére tegyél a szemetesben. Csakhogy vannak olyan anyagok, amikről nem is hinnénk, hogy nem lehet őket újrahasznosítani, így rossz helyre dobjuk őket – figyelj oda ezekre a csomagolóanyagokra, hogy ne szennyezd velük a szelektív kukák tartalmát!

vous - 2018.06.15.
Ezekről a csomagolóanyagokról nem is hinnétek, hogy nem lehet őket újrahasznosítani

Színezett üveg

Az üveg az egyik leggyakrabban újrahasznosított anyag, ám ha nem átlátszó, vagy barna színű, a színezés miatt gyakran nem tudják feldolgozni az újrahasznosító üzemekben – vagy ha igen, akkor is megnövekedett költségekkel és lassabb feldolgozási idővel, így egyáltalán nem lesz hatékony az eljárás.

Természetes és szintetikus kombinációk

Ez egy igazi horror az újrahasznostítás szempontjából, hiszen képtelenség szétválasztani a természetes és a mesterséges anyagokat egymástól, ha szelektív gyűjtőbe akarjuk őket kidobni. Persze itt most nem arról beszélünk, amikor valamit műanyagba és papírba is becsomagolnak – léteznek olyan vegyes csomagolóanyagok, amelyek alapvetően természetes és mesterséges anyagok keverékei, mint például a rugalmas műanyagok.

Olvassátok tovább a cikket a Fyouture oldalán.

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek