Egyéb kategória

„Minden este kimozdulni és randizni teljesen kimerítő” – Egy hétig Carrie Bradshaw-ként élt egy újságíró

Sokan a Szex és New York miatt szeretnének a médiában dolgozni, újságíróv válni, aki sajtóeseményekre, divathetekre, bemutatókra jár minden este, amikor épp nem a barátnőivel koktélozik vagy randozik. A sorozat 20. évfordulója alkalmából egy újságíró, Carina Hsieh egy hétig kipróbálta, milyen lehet Carrie Bradshaw élete. A hét végére teljesen kimerült.

vous - 2018.06.11.
„Minden este kimozdulni és randizni teljesen kimerítő” – Egy hétig Carrie Bradshaw-ként élt egy újságíró

2018-ban ünnepelte a Szex és New York sorozat bemutatásának 20. évfordulóját. A kerek szám megihlette az amerikai Cosmopolitan magazin újságíróját, aki bevállalta: egy hétig úgy él, ahogyan Carrie Bradshaw-tól tanulta a sorozaton keresztül.

Már csak azért is, mert Carina pont ugyanarról a témáról ír rendszeresen a lapnak, mint Carrie tette: szex, szerelem, gyengédség párkapcsolat, ezért számtalan alkalommal megkérdezték már tőle, hogy úgy él-e, mint ahogy azt a sorozatban látták. Természetesen nem él úgy, de nagy álma volt, hogy egyszer pont olyan élete legyen, mint Carrie-nek. Hét évvel ezelőtt ezért költözött New York-ba. A sorozat volt a mindene, ez befolyásolta a döntését. Amikor a szerkesztője azt kérte tőle, hogy egy hétre legyen Carrie, úgy érezte, minden álma egy pillanat alatt teljesül.

Objektum doboz

A következő hét dolgot tesztelte:

  • taxival közlekedett mindenhova,
  • ebéd helyett Vogue-ot vásárolt,
  • randizni próbált egy tengerésszel,
  • kutatómunkát végzett a készülő cikkéhez = randizott,
  • nem érdekelte a leadási határidő, helyette vásárolni ment,
  • megpróbált kivenni az egy cikk / hét fizetéséből egy olyan lakást, mint amilyenben Carrie él.
Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Mire jutott?

 Természetesen arra, amit mindannyian tudunk: Carrie Bradshaw élete csak játék és mese, aminek semmi köze a valósághoz sem most, de nem volt köze hozzá 20 évvel ezelőtt sem. Először életében nem örült annak, hogy Carrie Bradshaw bőrébe bújhatott. Lehet, hogy az életes sokkal varázslatosabbnak tűnne, ha reggelente brunch-ról brunch-ra rohangálhatna, de egy kiskutya gazdájaként most pont elég boldog és elégedett. Arról nem is beszélve, hogy mindennap randevúzni nemcsak kimerítő, hanem végtelenül deprimáló is. Ember legyen a talpán Manolóján, aki ezt bírja!

Objektum doboz

Objektum doboz

carrie

Carrie Bradshaw élete csak a képernyőn csillog annyira – igazi újságírónak lenni teljesen más

Hála hat évadnyi Szex és New Yorknak, ma már szinte nincsen nő, aki ne ismerné Carrie Bradshaw nevét, és ne gondolná azt, hogy egy újságíró élete pont olyan, mint az övé. Pedig nem!

Korábbi cikkünket ide kattintva >>> olvashatjátok el.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.