A szakácskönyvek az elmúlt években ugyancsak kimentek a divatból, jóval egyszerűbb egy-egy receptre rákeresni a neten, még akkor is, ha van otthon egy egész gyűjteményünk. De van két szakácskönyv, amit mégis érdemes mindig a kezünk ügyében tartani...
Először a receptes oldalak, majd a blogok, mostanság pedig egyre inkább a főzős videók veszik át a főszerepet, már ami az útmutatást és az inspirációt jelenti a főzésben, sütésben. Valóban nagyon praktikusak és könnyen használhatóak a jobb minőségűek, és ha a filmes változatokra gondolunk, akkor még a készítés folyamatát is vizuálisan követhetjük, így jó eséllyel biztos sikerre számíthatunk.
Ezzel együtt senkit nem beszélünk le persze a szakácskönyvekről, van létjogosultságuk, és sokan először könyvben adják ki a legújabb receptjeiket, és csak néhány évvel később lesznek elérhetőek a weboldalaikon és a videómegosztókon.
De emellett két alapszakácskönyvet mindenképpen jó szívvel ajánlunk.
Az egyik legyen Horváth Ilonáé, amiben sohasem csalódunk. A szerényen "Szakácskönyv" néven kiadott alapdarab minden idők legnagyobb példányszámú magyar receptgyűjteménye, és nem véletlenül lesz ismerős benne minden étel, hiszen mamáink, nagymamáink is ezen nőttek föl, ebből főztek, szóval gyerekkori kedvenceink és az összes klasszikus, házias recept megtalálható benne, ráadásul tömören, frappánsan, pontosan és jól követhetően.
Ha az alapokra van szükségünk, akkor is segítség, ha variálnánk, akkor is jó bázist kapunk belőle, hogy utána saját ízvilágunkra hangoljuk az adott fogást.
És a másik? Kattintsatok ide, és olvassátok tovább a cikket a Cookta.hu oldalán!