Egyéb kategória

Batata harra, az isteni mediterrán sült krumpli

Ki ne szeretné a sült krumplit? Csak úgy nassolni vagy köretnek is a legnépszerűbb ételek egyike, de őszintén szólva a klasszikus olajban süt változatnál sokkal több rejtezik benne. Aki megkóstolja ezt a fűszeres és izgalmas mediterrán sült krumplit, biztosan egyetért majd ebben!

vous - 2018.05.23.
Batata harra, az isteni mediterrán sült krumpli

A batata harra a kelet-mediterrán libanoni konyha egyik kedvence, szó szerint fűszeres krumplit jelent, abbahagyhatatlanul finom, a helyiek előételnek, snacknek is gyakran készítik mártogatósokkal, de köretnek is tökéletes.

A ropogósra sült krumplit egy fokhagymás-citromos gezemicében átforgatják némi fűszerrel, majd serpenyőben még pár percet sütik, ettől új szintre lép a krumpli, ráadásul tényleg pofonegyszerű ez a kis plusz, és egyszerűen isteni lesz.

Vannak, akik olajban, mások sütőben sütik elő a krumplit, mindkettőnek van előnye és hátránya: ha forró olajban sütjük, gyorsabban megvan, de nehezebb és költségesebb lesz, ha sütőben, akkor kicsit lassabb, de egészségesebb és kiadósabb is, sőt finomabb is. Újkrumplival és a régi burgonyával is érdemes kipróbálni, a csípősséget pedig mindenki alakítsa saját ízlése szerint…

A cikk folytatását keressétek a Cookta oldalán!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.