Egyéb kategória

3 pofonegyszerű lépés, amivel rengeteg időt spórolhattok magatoknak

Nem nehéz úgy érezni a mindennapokban, hogy kevés az a 24 óra, és egyre csak gyűlnek azok a feladatok, amelyeknek nem érünk a végére. Ezzel a három lépéssel időt nyerhettek, és egy kis struktúrát adhattok a mindennapoknak – így megelőzhetitek azt az érzést, hogy eláraszt a munka, és nincs időtök semmire.

vous - 2018.05.22.
3 pofonegyszerű lépés, amivel rengeteg időt spórolhattok magatoknak

1. lépés: Legyen munkaidőtök!

Nagyon nehéz manapság betartani a napi 7-8-9 órás munkaidőket, mert annyira össze vagyunk kötve az internet által, hogy akár otthonról is bármikor dolgozhatunk. És legtöbben dolgozunk is: munka után haza, ott még írunk néhány e-mailt, elintézünk egy-két telefont, reggeli közben lecsekkoljuk az e-mailjeinket, és lefoglalunk egy-két megbeszélést. Így máris gyakorlatilag folyamatosan dolgoztok, és nem választjátok el a munkaidőt a szabadidőtől. Persze nagyon egyszerű beleesni ebbe a csapdába, hiszen folyton az jár az ember fejében, ha pihen, hogy mennyi hasznosabb dologgal tölthetné el ezt az időt.

Mi a megoldás? Jelöljünk ki magunknak x darab teendőt, amit aztán ha elvégzünk, sikeresnek tekintjük a napot.

Forrás:
Unsplash

2. lépés: Írjátok össze, mivel akartok aznap készen lenni!

Válasszuk ki a legfontosabb és legsürgősebb dolgokat a teendőink közül, és az legyen a célunk, hogy ezeket mindenképpen csináljuk meg. Ha sikerül, akkor sikeresnek tekinthetjük a napot, még akkor is, ha egyébként lenne még teendőnk, amit elvégezhetnénk – de ilyenkor tanuljatok meg inkább nemet mondani, és használjátok ki pihenésre a maradék időt!

3. lépés: Papíron is legyen meg, mik a napi teendők!

Teljesen más fejben összeszedni, hogy mit szeretnénk megcsinálni aznap, és más leírni – nagyrészt azért, mert így legalább nehezebben írtok hozzá felesleges teendőket, agyban viszont könnyebb hozzácsapni még azt a néhány táblázatot és e-mailt, ami akár bele is férhet a munkaidőbe. A leírás stratégiáját egyébként minden másra is alkalmazhatjátok: ha papíron látjátok ugyanis a gondolataitokat, akkor sokkal több hely marad a fejetekben az új dolgoknak – így pedig kreatívabbak lehettek, mintha egyébként mindent fejben akarnátok tartani.

letoltheto-munkaszervezo

Nincs többé elfelejtett feladat! – Letölthető munkaszervező káoszkirálylányoknak

Ti vagytok a káosz királynői, vagyis folyton megfeledkeztek fontos határidőkről, találkozókról és telefonszámokról? Hiába az online naptár, az emlékeztetők hada… Jó hírem van: nincs többé lekésett meeting vagy elfelejtett fodrász! Ide kattintva töltsétek le Cséfalvay Fanny szupercsinos munkaszervezőjét! Amellett, hogy folyton szem előtt lehet, szépen dekorálja a szobátok falát. Ha pedig szívesen magatokkal vinnétek, csak hajtogassátok össze, és mehet is a füzetetekbe vagy könyvetekbe.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.