Egyéb kategória

Ha Rihannának szabad, nekünk is? Ki meri meghagyni a pihéket a lábán?

Mindannyian ismerjük a nyárral és a vele együtt kötelezően érkező szőrtelenítéssel járó kínokat. Nagyon kevesen merik felvállalni magukat szőrösen, hiszen kiteszik magukat az igénytelenség vádjának. De miért is?

vous - 2018.05.19.
Ha Rihannának szabad, nekünk is? Ki meri meghagyni a pihéket a lábán?

Testünkön, hasonlóan a férfiakhoz, nekünk is nő szőr, és ez teljesen természetes, hormonálisan szabályozott folyamat. Kamaszkorunkban a lábunkon vagy a karunkon lévő kis pihék szőrré vastagodnak, akár hasunkon is szőr jelenhet meg, és elkezdünk rossz szemmel nézni rájuk.

Idővel aztán megtanuljuk, hogy aki nem szedi le magáról a szőrét, az igénytelen, az nem lehet tiszta, az nem lehet ápolt, miközben a férfiak remekül megvannak a miénknél sokkal burjánzóbb bozótban, és senki sem nevezi őket tőle retardáltnak és mocskosnak. Akkor hogy is van ez?

Bátor vagy botor sztárok?

Az igazság az, hogy valaki akkor is lehet tiszta és ápolt, ha szőre látványos, ugyanis a pihék nem taszítják a szappant, sem a dezodort, és maga a szőr nem valami egészségtelen, korcs képződmény, ami csak a szépségre érdemtelen rút kiskacsákon jelenik meg. Mindannyiunkon ott van, csak egyesek eltávolítják, mások meg nem.

Még a sztárok között is találunk olyanokat, akik meg merték mutatni magukat természetes valójukban, gondoljunk csak Julia Roberts ikonikus piros ruhás integetésére a Sztárom a párom filmbemutatóján, Mo’Nique szőrös lábaira a vörös szőnyegen, az Adidas reklámjában borotválatlanul szereplő Arvida Byström modellre, vagy a Madonnáról készült korábbi fotókra. Irina Shaykról is jelent már meg olyan fénykép, amin látszanak a lábán lévő pihék, nemrég pedig Rihanna osztott meg magáról hasonló képet – s persze ezzel újraindult a régi vita a szőrtelenítés szükségességéről.

Objektum doboz

S akkor jöttek a kommentelők

Megvan az a réteg, akik szeretik tökéletlennek látni a hírességeket, bebizonyítani, hogy ők is emberek. Nincs is ezzel semmi baj, hiszen ez így igaz, ám ez könnyen „ki a csúnyább?” versenybe is torkollhat, és az a celeb, akinek hónalja, lába vagy bármilyen testrésze szőrös, garantáltan bekerül a hónap leggusztustalanabb sztárjai összeállításba, és gyűlölködő kommentek ezreivel szembesülhet. Ez várhatott volna Rihannára is, ám ő a pop koronázatlan királynője, egy olyan erős és vagány nő, akinek nem lehet csak úgy nekimenni. Ezért az énekesnő fényképe alatti hozzászólások érdekes módon sokkal támogatóbbak, mint amilyenek egyébiránt szoktak lenni.

Ha neki lehet, nekünk is!

A cikk itt még nem ért véget, a folytatást ITT olvashatjátok el. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.