Egyéb kategória

Ha Rihannának szabad, nekünk is? Ki meri meghagyni a pihéket a lábán?

Mindannyian ismerjük a nyárral és a vele együtt kötelezően érkező szőrtelenítéssel járó kínokat. Nagyon kevesen merik felvállalni magukat szőrösen, hiszen kiteszik magukat az igénytelenség vádjának. De miért is?

vous - 2018.05.19.
Ha Rihannának szabad, nekünk is? Ki meri meghagyni a pihéket a lábán?

Testünkön, hasonlóan a férfiakhoz, nekünk is nő szőr, és ez teljesen természetes, hormonálisan szabályozott folyamat. Kamaszkorunkban a lábunkon vagy a karunkon lévő kis pihék szőrré vastagodnak, akár hasunkon is szőr jelenhet meg, és elkezdünk rossz szemmel nézni rájuk.

Idővel aztán megtanuljuk, hogy aki nem szedi le magáról a szőrét, az igénytelen, az nem lehet tiszta, az nem lehet ápolt, miközben a férfiak remekül megvannak a miénknél sokkal burjánzóbb bozótban, és senki sem nevezi őket tőle retardáltnak és mocskosnak. Akkor hogy is van ez?

Bátor vagy botor sztárok?

Az igazság az, hogy valaki akkor is lehet tiszta és ápolt, ha szőre látványos, ugyanis a pihék nem taszítják a szappant, sem a dezodort, és maga a szőr nem valami egészségtelen, korcs képződmény, ami csak a szépségre érdemtelen rút kiskacsákon jelenik meg. Mindannyiunkon ott van, csak egyesek eltávolítják, mások meg nem.

Még a sztárok között is találunk olyanokat, akik meg merték mutatni magukat természetes valójukban, gondoljunk csak Julia Roberts ikonikus piros ruhás integetésére a Sztárom a párom filmbemutatóján, Mo’Nique szőrös lábaira a vörös szőnyegen, az Adidas reklámjában borotválatlanul szereplő Arvida Byström modellre, vagy a Madonnáról készült korábbi fotókra. Irina Shaykról is jelent már meg olyan fénykép, amin látszanak a lábán lévő pihék, nemrég pedig Rihanna osztott meg magáról hasonló képet – s persze ezzel újraindult a régi vita a szőrtelenítés szükségességéről.

Objektum doboz

S akkor jöttek a kommentelők

Megvan az a réteg, akik szeretik tökéletlennek látni a hírességeket, bebizonyítani, hogy ők is emberek. Nincs is ezzel semmi baj, hiszen ez így igaz, ám ez könnyen „ki a csúnyább?” versenybe is torkollhat, és az a celeb, akinek hónalja, lába vagy bármilyen testrésze szőrös, garantáltan bekerül a hónap leggusztustalanabb sztárjai összeállításba, és gyűlölködő kommentek ezreivel szembesülhet. Ez várhatott volna Rihannára is, ám ő a pop koronázatlan királynője, egy olyan erős és vagány nő, akinek nem lehet csak úgy nekimenni. Ezért az énekesnő fényképe alatti hozzászólások érdekes módon sokkal támogatóbbak, mint amilyenek egyébiránt szoktak lenni.

Ha neki lehet, nekünk is!

A cikk itt még nem ért véget, a folytatást ITT olvashatjátok el. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.