Egyéb kategória

10 fontos különbség a kutyás és a macskás emberek között

Mindegy, mennyire szeretjük az állatokat, általában besoroljuk magunkat vagy a kutyás, vagy a macskás emberek közé. Ez nem véletlen: komoly különbségeket figyeltek meg azok között, akik a csaholó négylábúakat szeretik, és azok között, akik a nyávogó csapatra esküsznek. Hogy mik ezek? Az alábbi különbözőségek biztosan megállapíthatók a két tábor között!

vous - 2018.05.09.
10 fontos különbség a kutyás és a macskás emberek között

Komolytalannak tűnhet a téma, de valójában nem az: pszichológiai kutatások készültek már arra vonatkozóan, hogy a kutyás emberek mennyiben különböznek a macskás emberektől. Az egyik legfrissebb például a Floridai Egyetem kutatása, amely megfigyelte, hogy mennyiben mások a csak a kutyákat szerető és a csak a macskákat szerető emberek – összesen 16 személyiségjegyet vizsgáltak meg, ami sokkal részletesebb, mint az eredeti 6 személyiségjegyes megoldás. Kiderült, hogy a kutyás emberek sokkal extrovertáltabbak és szeretnek társaságba menni, a macskásak viszont introvertáltabbak, és kevesebb barátjuk van. Ezen kívül sokkal több mindent el lehet mondani a különbségekről – például az alábbiakat.

1. A kutyások többen vannak, mint a macskások

Az Egyesült Államokban például 6 százalékkal több a kutyás háztartás, mint a macskás – és ez világszintre is visszavezethető. A legtöbb kutatásból az jön ki, hogy minden 5 kutyatartóra esik egyetlen macskatartó.

2. A kutyások sokkal szociálisabb emberek

Többet járnak el, és nagyobb a baráti társaságuk, mint a macskás társaiknak. Ráadásul jobban is élvezik a szociális helyzeteket, nincs problémájuk azzal, hogy új barátokat szerezzenek. A macskások azonban inkább a kevesebb, de mélyebb kapcsolatokra koncentrálnak.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatást keressétek a Ridikül oldalán

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.