Egyéb kategória

Egy májusi kihívás, amelyhez soha nem késő csatlakozni

Valami van a levegőben, mert egyszerre több kezdeményezés is indult májusban, amelyek a műanyagmentes életmódra hívják fel a figyelmet. A műanyagszemét, az egyszer használatos műanyagok termelése olyan problémát jelent, amelyet a közeljövőben biztosan meg kell oldania az emberiségnek. Az újrahasznosítás szép dolog, de a legjobb a megelőzés lenne. Ebben segítenek ezek a kezdeményezések is.

vous - 2018.05.07.
Egy májusi kihívás, amelyhez soha nem késő csatlakozni

1. Műanyagmentes tippek a Simplicity Fesztivál szervezőitől

Idén rendezik Budapesten Magyarország és talán a világ első hulladékmentes fesztiválját, amelyre a Budapestre látogató Bea Johnson (a zero waste életmód nagykövete) is felhívta a követői figyelmét. A szervezők a májust a ráhangolódás hónapjának nevezték ki, és mindennap megosztanak egy hulladékmentes tippet a fesztivál Facebook-oldalán.

Objektum doboz

2. Műanyagmentes flashmob Budapesten

Május 12-én, szombaton műanyagmentes megmozdulás lesz Budapesten, a Lehel piacon. A résztvevők célja, hogy felhívják a vásárlók és az árusok figyelmét arra, hogy csomagolás nélkül is lehet vásárolni és műanyag nélkül is van élet. A tervek szerint aznap délelőtt sokan fognak zsákokkal, dobozokkal, kosarakkal, textilszatyrokkal vásárolni, kedvesen visszautasítják a zacskókat.

Az eseményre ide kattintva tudtok visszajelezni.

Objektum doboz

3. Műanyagpohár mentes május a Heinekennél

Ne csak az legyen fontos, mit isztok, hanem az is, hogy miből. Ezt hirdeti a HEINEKEN Hungária új kampányával, amelyet futótűzként terjesztene el az országban. Egyelőre négy vendéglátóhelyen ihattok a megszokott műanyag söröspoharak helyett lebomló, növényi alapú poharakból. A környezetkímélő PLA poharak elterjesztésével drasztikusan csökkenhet a HEINEKEN Hungária karbonlábnyoma, valamint a vendéglátásban termelt hulladék mennyisége. De ehhez rátok is szükség van.

„A „műanyagpohár mentes május” egy olyan kezdeményezés, mellyel formálni szeretnénk a fogyasztók és a vendéglátósok látásmódját, valamint rendhagyó módon indítjuk útjára az idei sörszezont” – mondta José Matthijsse, a HEINEKEN Hungária vezérigazgatója. „A vállalat ezért üdvözöl minden olyan további kezdeményezést, amelynek célja a műanyagok felhasználásának csökkentése, és a szemléletformálás. A HEINEKEN Hungária azt kéri a fogyasztóktól és az érdekelt piaci szereplőktől, hogy fogjanak össze a műanyagmentesítésben” – tette hozzá a vezérigazgató.

kump edina

Kump Edina: „A hulladékmentes életmód nem arról szól, hogy innentől kezdve csak ez az életed”

Kicsit feszengek, mert nagyon meleg van, és elfelejtettem megtölteni a vizespalackomat. Harminc fok van, tűz a nap, szomjas vagyok. Vegyek egy palackos vizet? Mit tenne most Kump Edina hulladékcsökkentési szakértő, aki a hulladékmentes életmód mellett kampányol évek óta? Szerencsém van, mert épp vele találkozom, hogy erre, és sok minden másra is válaszoljon. A hulladékmentességre való törekvés ugyanis fejben dől el, de gyakorlat nélkül sajnos keveset ér. A cikket ide kattintva olvashatjátok tovább!

Ajánlott cikkek