Egyéb kategória

Egy májusi kihívás, amelyhez soha nem késő csatlakozni

Valami van a levegőben, mert egyszerre több kezdeményezés is indult májusban, amelyek a műanyagmentes életmódra hívják fel a figyelmet. A műanyagszemét, az egyszer használatos műanyagok termelése olyan problémát jelent, amelyet a közeljövőben biztosan meg kell oldania az emberiségnek. Az újrahasznosítás szép dolog, de a legjobb a megelőzés lenne. Ebben segítenek ezek a kezdeményezések is.

vous - 2018.05.07.
Egy májusi kihívás, amelyhez soha nem késő csatlakozni

1. Műanyagmentes tippek a Simplicity Fesztivál szervezőitől

Idén rendezik Budapesten Magyarország és talán a világ első hulladékmentes fesztiválját, amelyre a Budapestre látogató Bea Johnson (a zero waste életmód nagykövete) is felhívta a követői figyelmét. A szervezők a májust a ráhangolódás hónapjának nevezték ki, és mindennap megosztanak egy hulladékmentes tippet a fesztivál Facebook-oldalán.

Objektum doboz

2. Műanyagmentes flashmob Budapesten

Május 12-én, szombaton műanyagmentes megmozdulás lesz Budapesten, a Lehel piacon. A résztvevők célja, hogy felhívják a vásárlók és az árusok figyelmét arra, hogy csomagolás nélkül is lehet vásárolni és műanyag nélkül is van élet. A tervek szerint aznap délelőtt sokan fognak zsákokkal, dobozokkal, kosarakkal, textilszatyrokkal vásárolni, kedvesen visszautasítják a zacskókat.

Az eseményre ide kattintva tudtok visszajelezni.

Objektum doboz

3. Műanyagpohár mentes május a Heinekennél

Ne csak az legyen fontos, mit isztok, hanem az is, hogy miből. Ezt hirdeti a HEINEKEN Hungária új kampányával, amelyet futótűzként terjesztene el az országban. Egyelőre négy vendéglátóhelyen ihattok a megszokott műanyag söröspoharak helyett lebomló, növényi alapú poharakból. A környezetkímélő PLA poharak elterjesztésével drasztikusan csökkenhet a HEINEKEN Hungária karbonlábnyoma, valamint a vendéglátásban termelt hulladék mennyisége. De ehhez rátok is szükség van.

„A „műanyagpohár mentes május” egy olyan kezdeményezés, mellyel formálni szeretnénk a fogyasztók és a vendéglátósok látásmódját, valamint rendhagyó módon indítjuk útjára az idei sörszezont” – mondta José Matthijsse, a HEINEKEN Hungária vezérigazgatója. „A vállalat ezért üdvözöl minden olyan további kezdeményezést, amelynek célja a műanyagok felhasználásának csökkentése, és a szemléletformálás. A HEINEKEN Hungária azt kéri a fogyasztóktól és az érdekelt piaci szereplőktől, hogy fogjanak össze a műanyagmentesítésben” – tette hozzá a vezérigazgató.

kump edina

Kump Edina: „A hulladékmentes életmód nem arról szól, hogy innentől kezdve csak ez az életed”

Kicsit feszengek, mert nagyon meleg van, és elfelejtettem megtölteni a vizespalackomat. Harminc fok van, tűz a nap, szomjas vagyok. Vegyek egy palackos vizet? Mit tenne most Kump Edina hulladékcsökkentési szakértő, aki a hulladékmentes életmód mellett kampányol évek óta? Szerencsém van, mert épp vele találkozom, hogy erre, és sok minden másra is válaszoljon. A hulladékmentességre való törekvés ugyanis fejben dől el, de gyakorlat nélkül sajnos keveset ér. A cikket ide kattintva olvashatjátok tovább!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.