Egyéb kategória

Ki volt Judith Leiber, a sztárok kedvenc magyar táskatervezője?

Mi a közös egy doboz sült krumpliban, egy tukánban vagy a Rubik-kockában? Judith Leiber szerint mindegyik tökéletes kiegészítő lehet, ha táskaként születnek újjá. A magyar származású táskatervező művészi szintre emelte a giccset, a végeredményért pedig a sztárok is rajongtak. A vörös szőnyeges eseményekre rendszeresen érkeztek Judith Leiber kreációkkal. De mit kell tudni Pető Juditról, aki 2018. április 28-án hunyt el néhány órával férje, Gerson Leiber halála után?

vous - 2018.05.02.
Ki volt Judith Leiber, a sztárok kedvenc magyar táskatervezője?

Judith Leiber néhány órával férje után hunyt el New York-i otthonukban. 97 évesek voltak mindketten, 72 évig voltak házasok és mindketten holokauszt-túlélők voltak. Már csak ez alapján is bekerültek volna a hírekbe, hiszen különleges szerelem és különleges élet volt az övék. Amihez még hozzátesz, hogy Gerson Leiber festőművész volt, Judith Leiber pedig táskatervezőként dolgozott.

Objektum doboz

Minden Budapesten kezdődött: Judith Leiber itt született Pető Judit néven. Londonban tanult kozmetikai vegyészetet, majd a II. világháború előtt hazatért Budapestre, ahol el tudott helyezkedni egy táskakészítőnél, ahol mestere lett a szakmának. Az első nő volt az országban, aki csatlakozhatott a magyar táskakészítők céhéhez. A II. világháborút Budapesten vészelték át, itt szeretett bele egy Magyarországon állomásozó amerikai katonába. Ő volt Gerson Leiber, akivel 1946-ban összeházasodtak, majd 1947-ben elköltöztek az Egyesült Államokba.

Sokáig más cégeknél dolgozott táskakészítőként, táskatervezőként, majd 1963-ban megalapította a saját márkáját.

Objektum doboz

A táskák között a legnagyobb kedvencnek az alkalmi ruhákhoz passzoló, kristályokkal kirakott retikülök számítottak, amelyek a legváltozatosabb alakban tűntek fel. A táskák nagy rajongói közé tartozott néhány first lady is, köztük a nemrég elhunyt Barbara Bush.

Sztárok kezében is gyarkan látni a legkülönbözőbb táskákat:

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

zoe phobic  táska interjú montázs

Egytől egyig szerelem – 10 tavaszi táska 10 magyar tervezőtől

Ha a tavaszi gardróbfrissítés nálatok csak arról szól, hogy szívesen vásárolnátok egy új táskát, akkor a legjobb helyre kattintottatok. Olyan magyar tervezőket gyűjtöttünk össze, akiknek a termékeiért rajongunk. Azt gondoljuk, inkább őket támogatjuk, mint a fast fashion márkákat, hiszen soha nem támad fel a magyar divat, ha nem a magyar divatra költünk vásárlóként.

Nézzétek meg a táskákat ide kattintva!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.