Egyéb kategória

Az a fránya toka… Így szabaduljatok meg tőle!

Ha szeretnénk, ha nem, ha hajlamosak vagyunk rá, a toka már fiatalkorunkban jelentkezhet, hogy aztán az évek múlásával csak egyre nagyobb legyen, és lejjebb ereszkedjen. Szerencsére vannak módszerek a megelőzésre és a kezelésre is.

vous - 2018.04.26.
Az a fránya toka… Így szabaduljatok meg tőle!

A bosszantó kis zsírszövet, a megereszkedő bőr, a rugalmasság elveszítése mind fájdalmas élmény. Akik túlsúllyal küzdenek, azoknál értelemszerűen gyakrabban található meg a plusz zsír nyaktájékon, de genetikai tényezők is hajlamosíthatnak rá. Ám nem minden esetben! A tokával kapcsolatos megelőzést és kezelést mindig kezdjük azzal, hogy kivizsgáltatjuk a pajzsmirigyünket, és csináltatunk egy vérképet: nem biztos, hogy zsír okozza a duzzanatot. Ha igen, az abból a szempontból jó hír, hogy legalább egészségesek vagyunk, és nyugodtan felvehetjük a harcot arckontúrunk visszaszerzéséért.

Krém és testtartás

Ha már kiválasztottuk a bőrtípusunknak megfelelő arckrémet, ne spóroljunk vele, hanem minden alkalommal masszírozzuk be a nyak finom bőrébe is. Ez segít hidratáltan, frissen, és amennyire lehet ránctalanul tartani a bőrt. Emellett fontos, hogy tartsuk magunkat egyenesen, állunk, nyakunk, fejünk ne essen előre, mert árt a gerincnek, és még látványosabbá teszi az áll alatti zsírt. Húzzuk ki magunkat, ha kell, gyakoroljunk a fejünkre tett könyv segítségével. A végén királynői tartásunkat megtörhetjük egy kis rágózással:

a cukormentes rágógumi rendszeres használata állítólag kiválóan erősíti az arcizmokat. A cukros változat is, csak akkor nem csupán a tokánkkal lesz problémánk.

A cikknek itt még nincs vége, a folytatást ide kattintva elolvashatjátok.  

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.