Egyéb kategória

4 mellőzött alapanyag a konyhában, amivel sokat spórolhatunk

Ha spórolós ételekről van szó, elsőként sokaknak a krumplis, tésztás, rizses fogások jutnak eszükbe. Ezekkel valóban nagyon sokféle és zseniális étel készíthető, de mellettük vannak még olyan alapanyagok, amelyek szinte teljesen kikoptak a konyháinkból, pedig filléresek, finomak és egészségesek is. Nem utolsó sorban nagyon változatosan felhasználhatóak.

vous - 2018.04.20.
4 mellőzött alapanyag a konyhában, amivel sokat spórolhatunk

Ami egészséges, az drága, mondják sokan, és valóban sok ilyet találunk, de nagyanyáink klasszikusaihoz visszanyúlva érdemes néhány olyan alapélelmiszerrel újra megbarátkozni, ami változatosabbá és pénztárcabarátabbá teheti a konyhai repertoárunkat.

Árpagyöngy

Az árpagyöngy – ami nem más, mint hántolt árpa – méltatlanul kikopott a menüinkből, pedig nagyon finom gabonaféle, ráadásul az egyik legolcsóbb is. Ritkán használjuk, leginkább csak sóletbe, pedig nagyon finom önmagában is vagy zöldségekkel, hússal összefőzve.

Ruganyosabb, harapósabb, mint a rizs, sok folyadékot felvesz, és a fűszerek aromáit nagyon jól felveszi.

Rizottónak, salátának is ideális, diétában is ajánlott, mert lassú felszívódású szénhidrátokban gazdag, ráadásul a legtöbb rostanyagot tartalmazó gabonafélénk. Isteni rizottó készíthető vele, például ezzel a recepttel.

A cikk folytatását keressétek a Cookta oldalán!

Forrás:
Kard Éva
Ajánlott cikkek