A csirke legszaftosabb, legomlósabb része a comb, akkor igazán finom, ha kívül pirosra és ropogósra, belül porhanyósra sülnek. Ha egy pikáns páccal megvadítjuk kicsit, akkor egészen lenyűgöző fogást rittyenthetünk, minimális macerával, ami alakbarát, finom és az anyagcserét is felpörgeti – köszönhetően a friss csilinek.
Igaz, hogy a csirkemellfilé népszerűsége verhetetlen, de vannak, akik inkább a combra voksolnak, mert a csontoknak köszönhetően sokkal ízletesebbre sül a hús. Most egy csípős-friss változat készült, nagyon egyszerűen, de különleges páccal.
Jó tudni, hogy a pác nem csak ízesíti a húst, hanem a hús szerkezetét is megváltoztatja, ezért kell bele mindig valamilyen olaj és savas alapanyag, ami lehet citrus, bor vagy egy kevés ecet, mert ezek lágyítják, puhítják a hús szöveteit.
Így igazán omlósra sülnek belül akkor is, ha kívül kicsit pirultabbra, ropogósabbra sütjük.
Most citromos páccal készült, egy kis friss csilivel megvadítva, kellemesen pikáns és üde, és szép pirosra is sül. A pácba egy leveskocka is került, amitől krémesebb, sűrűbb lesz a textúrája, könnyebben körbeöleli a húst, és egy késes kis robotgépben 1 perc alatt összeállítható. Nagyon jót tesz a húsnak, ha pár órát hagyjuk érlelődni, de ha nincs időnk, azonnal is süthetjük, úgy sem okoz majd csalódást.
A cikk folytatását és a receptet keressétek a Cookta oldalán!