Egyéb kategória

5 nagy egészségbaki, amelyet az Y generáció tagjai gyakran elkövetnek

Ha ti is a milleniumi generáció tagjai vagytok, olvassátok tovább a cikket. Ha nem, akkor is.

vous - 2018.04.13.
5 nagy egészségbaki, amelyet az Y generáció tagjai gyakran elkövetnek

Azok, akik 1980 és 1999 között születtek, azaz a milleniumi vagy Y generáció tagjai, számtalan bakit követnek el az ez egészségükkel kapcsolatban. Nem elég, hogy mindenre az neten keresnek rá, ahol számtalan téves, stresszt vagy szorongást okozó információra bukkannak, hanem rendszeresen élnek az öndiagnózissal is, amely nem minden esetben vezet jóra. A Bustle.com oldalon dr. Jennifer N. Caudle amerikai családorvos mesélt a jelenségekről.

1. Nem járnak szűrésekre, nem mennek orvoshoz

A doktornő szerint a generáció tagjai előbb kérdeznek a Google-től, mint az orvosuktól. Teszik ezt annak ellenére, hogy számtalan egészségügyi kampány próbálja elérni őket azzal, milyen fontos a megelőzés, mennyire szükségesek a szűrések. Vannak olyanok, akiket akár éveken keresztül nem lát orvos, pedig a komolyabb betegségek többsége jobban gyógyítható, ha időben felfedezik őket, mondjuk, egy szűrővizsgálat során.

2. Nem figyelnek a napvédelemre

Annak ellenére, hogy ma már szinte Dunát lehet rekeszteni a különböző naptejekkel, napozás utáni balzsamokkal (és a róluk szóló cikkekkel), és körülbelül kisgyerek koruk óta azt hallják, hogy ez már nem az a nap, ami egykor volt, a generáció tagjai jellemzően nem figyelnek a napvédelemre.

3. Túl keveset alszanak

Generációs betegség a kialvatlanság, amelyet a túl sok munka, vagy a munkából, életmódból adódó stressz okoz. Az alváshiánynak hosszútávon komoly tünetei lehetnek, ráadásul másokat is veszélyeztetnek azok, akiknek a kevés alvás miatt nem olyan jók a reflexeik.

Forrás:
Depositphotos

4. Nem veszik komolyan a pszichés megbetegedéseket

Tévedtünk, ha azt gondoltuk, hogy a pszichológusról vagy pszichiáterrel beszélgetni nem tabu többé, hiszen filmek, sorozatok jellemző jelenete a pszichológussal való beszélgetés, sőt, van amikor egy egész sorozat épül erre. Ha pedig eljutunk ide, akkor lehet, hogy a munkahelyi vagy családi problémáink szóba kerülnek, de még mindig nem rendszeres, hogy a közösségi oldalak okozta szorongásról beszélgessünk. Pedig van ilyen bőven.

5. Nem ismerik a családban felbukkanó betegségeket

A szüleink, nagyszüleink, nagynénik, nagybácsik betegségei pontosan jelzik, milyen genetikai csomaggal érkeztünk a világra. Nemcsak a családfát kellene felrajzolni, hanem sokszor a családban megjelenő betegségeket sem. Volt cukorbeteg a családban? Voltak pszichés megbetegedésben szenvedők? Daganatos megbetegedése volt valakinek? És szív- és érrendszeri? Ha a válasz mindegyikre ugyanaz a „nem tudom”, akkor érdemes megkérdezni a szülőket, nagyszülőket, hogy tudjuk, milyen csomagot kaptunk, vagy mit örökíthetünk át a gyerekünknek.

keretes kérdőjel

Hasznos tippek zöldfülű családfakutatóknak – Mi kell hozzá? Honnan? Mennyiért?

Egy keresztlevél tanúsága szerint az anyai üknagyapám 1823-ban született, és Antalnak hívták – eddig jutottam, amikor annak idején megpróbáltam visszakövetni a család anyai ágát a múltban. Nem vagyok egyedül a felmenőimre irányuló kíváncsiságommal: két olyan ismerősöm is van, aki régi iratok alapján terebélyes családfát kezdett összeállítani. A cikk elolvasása után ti is el tudtok indulni egy izgalmas időutazáson.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.